Ginmardo Kromosoeto: ‘President had politieke RUIMTE nodig’

1 Ginmardo Kromosoeto‘We hebben politiek ingezien dat de president ruimte nodig had en die hebben wij hem dan gegeven.’ Een reactie van de scheidende minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB), Ginmardo Kromosoeto. Hij zegt dat het ter beschikking stellen van zijn portefeuille een weloverwogen besluit is, om de president alle ruimte te geven om besluiten te nemen zoals hij dat wenst.
Kromosoeto zegt dat hij uit het gesprek met de president niet heeft begrepen dat er iets verkeerds is geweest met het beleid dat hij voerde op het ministerie. Hij geeft aan dat wanneer je in een politiek spectrum zit, je toch moet kunnen aanvoelen dat er behoefte is aan ruimte. Hij geeft aan niet te weten of andere bewindsleden zijn voorbeeld zullen volgen, maar zegt dat hij om persoonlijke redenen heeft bedankt om de ruimte te creëren voor de president.
Kromosoeto zegt dat hij zich neerlegt bij het besluit van de president, maar dat hij zich ter beschikking stelt van de president.
Voor de personeelsleden van het ministerie is het bericht als een schok gekomen. Ingrid Indiaan, hoofdafdeling Voorlichting, zegt met weemoed in haar stem dat zij de minister zal missen. Er was een zekere band tussen hem en de personeelsleden. Ook was de samenwerking een heel plezierige te noemen.
 

error: Kopiëren mag niet!