‘President moet onderzoek doen naar vermogen Abrahams’

2 Mahinder Jogi‘Liever te laat dan nooit’, reageert VHP-topper Mahinder Jogi betreffende het naar huis sturen van minister Ramon Abrahams van Openbare Werken. ‘De president moet een onderzoek doen naar het vermogen van Abrahams. Wat de situatie van hem was toen hij nog geen minister was, vergeleken met nu.’ Jogi zegt zich nog heel goed te herinneren dat Abrahams haast elke dag in West-Suriname te vinden was, toen hij nog geen minister was. ‘Zijn bestaan van toen en nu verschilt hemelsbreed met elkaar.’ Jogi zal erop blijven hameren dat er een Clad-onderzoek komt naar de handelingen van deze minister. Volgens Jogi moet de president de lijn doortrekken naar het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen. ‘Waar er concessies zijn uitgegeven in de area of interest. De president moet op deze manier orde op zaken stellen.’
NPS-assembleelid Ruth Wijdenbosch memoreert dat de president benoemt en ontslaat. Maar de OW-minister stond er bekend om dat hij onderhandse gunningen van geldsbedragen, die opliepen tot in de miljoenen SRD’s, toeschoof aan politieke vriendjes. Reeds geruime tijd doen geruchten de ronde over zijn onbekwaam handelen. Dit is meerdere malen door de oppositie aangekaart in het parlement. Maar de president hield zich ten dove om enige duidelijkheid te verschaffen. Wijdenbosch is er zeer benieuwd naar wat de volgende functie wordt van Abrahams. ‘Wij wachten af, want dan kunnen we zien of het een schijnactie is geweest van de president of niet.’ Verder is het van groot belang dat er een Clad-onderzoek wordt verricht naar de handelingen van Abrahams.
Dagblad Suriname maakte ook contact met NDP-topper Charles Pahlad. Maar die onthoudt zich vooralsnog van elk commentaar.
Naast de OW-minister moet ook RGB-minister Ginmardo Kromosoeto het veld ruimen. Jogi vindt het zielig voor Kromosoeto dat hij door zijn eigen personen voor schut is gezet. ‘Want daar had de minister het niet voor het zeggen, maar de commissie. De situatie is zodanig dat de commissie een eigen Domeinkantoor heeft gecreëerd.’ Volgens Jogi betreft het dezelfde personen die er een potje van hebben gemaakt. Het is de derde RGB-minister die de laan is uitgestuurd. Allereerst moest Martinus Sastroredjo plaatsmaken nadat zijn vrouw een stuk perceel had aangevraagd. Hierna moest RGB-minister nummer twee, Simon Martosatiman, zijn portefeuille inleveren, omdat hij niet deugde volgens de president. Nu volgt Kromosoeto.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!