Spelers BMD 1: ‘SVB meet met twee maten’

De spelers van BMD 1, kampioen van de Kwatta Sportbond (KSB), vindt dat de Surinaamse Voetbalbond (SVB) met twee maten meet. Althans de beslissingen van de protestcommissie vinden ze niet uniform. ‘In feite hadden we ons berust in de beslissing van de protestcommissie tegen ons, maar nadat ze in een identiek geval anders hebben besloten in de kwestie PVV versus De Rest, willen we onze stem laten horen’, zeggen de spelers van de ploeg uit Benie’s Park, Munder en De Boerbuiten.
In het 8ste SVB Lidbondentoernooi werd in de poulefase een protest ingediend tegen de speler Donovan Talea van BMD 1. Hij was twee seizoenen terug uitgeleend van Tranga Sani bij de WSO, maar zijn uitleentermijn werd niet verlengd. De protestcommissie schorste Talea en gaf BMD 1 ook 3 punten in mindering. De wedstrijd moest overgespeeld worden, maar doordat het resultaat niet meer van belang was voor BMD 1, werd dit ook niet meer afgewerkt. BMD 1 schakelde zodoende uit het Lidbondentoernooi.
In de kruisfinales diende PVV een protest in tegen De Rest wegens het meedoen van 2 ongerechtigde spelers bij De Rest. Het protest tegen de speler Antonhy Burnett werd niet in behandeling genomen, omdat PVV de naam van Burnett met 1 ‘t’ had geschreven in het protest. De protestcommissie vond wel dat Jocenco Amoilafoe niet gerechtigd was te spelen, omdat hij in hetzelfde seizoen ook voor de ploeg van Santodorp bij de WSO heeft gespeeld. Amoilafoe werd geschorst, De Rest niet. PVV ging in hoger beroep en daar werd bepaald dat de wedstrijd overgespeeld wordt. Maar De Rest bleef ongestraft. Dit is precies waar de spelers van BMD 1 vinden dat er met twee maten gemeten wordt.
De spelersgroep van BMD 1 onder leiding van Herman Hart, vraagt zich af waarom zij wel 3 punten in mindering hebben gekregen en De Rest niet. ‘Wij vragen aan de SVB om het gelijkheidsbeginsel toe te passen bij het vellen van straffen. Het mag en kan nooit de bedoeling zijn dat de straf dat op de dag wordt toegepast een willekeurige van de op die dag aanwezige protestcommissieleden is’, zegt Hart. BMD 1 vraagt de SVB ook om zijn straf in heroverweging te nemen en een Salomons oordeel toe te passen. Hart geeft aan dat BMD 1 bestaat uit kansarme jongeren die zichzelf gebundeld hebben om van de straat af te blijven. ‘Als wij ons zo opstellen, dan is het te betreuren dat een volwassenorganisatie als de SVB ons zo behandelt.’

error: Kopiëren mag niet!