OW heeft betalingsachterstand van twee jaren bij aannemers


Het ministerie van Openbare Werken heeft een betalingsachterstand van twee jaren bij vele aannemers van Commewijne. Dat melden enkele aannemers aan Dagblad Suriname. Uit vrees dat ze nooit betaald zullen worden, willen ze niet openlijk in de media komen. De namen zijn echter wel bekend bij de redactie. ‘Het ministerie moet ons bedragen tot in de miljoenen uitbetalen. En we wachten zeker twee jaren op onze betalingen. Er zijn aannemers die hun have en goed als onderpand hebben gezet om de zaak door te draaien. Al deze aannemers hebben tientallen mensen in dienst die nu brodeloos dreigen te worden. We moeten straks al deze mensen ontslaan, omdat we gewoon geen geld meer hebben om onze bedrijven te runnen’, aldus een aannemer.

De aannemer zegt dat ze herhaaldelijk contact hebben gemaakt met het ministerie via brieven, echter is er nooit gereageerd hierop. Uiteindelijk hebben enkele aannemers de minister persoonlijk gebeld. ‘De minister heeft ons gezegd dat zolang hij minister is, geen enkele aannemer van een andere partij betaald zal worden’, aldus de woorden van de aannemer. Hij zegt dat de minister bezig is tal van ondernemers met de grond gelijk te maken. Dagblad Suriname trachtte een reactie te krijgen van de directievoering van het ministerie van Openbare Werken, echter werd er niet opgenomen.

error: Kopiëren mag niet!