Minister Betterson over diefstal RO: ‘Duidelijk een inside job’

Minister Betterson over diefstal ROOp het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) is uit een geldtrommel ruim SRD 100.000 verduisterd. ‘Het is duidelijk dat het om een inside job gaat’, reageert RO-minister Stanley Betterson tegenover het STVS Journaal. De minister weet nog niet exact wat het bedrag is dat gestolen is. ‘We zijn bezig om dat na te gaan. Wat ik wel vreemd vind, is dat een deel van het geld in de trommel is achtergelaten. Of hebben ze het geld in delen weggenomen. En waarom in delen en niet in één keer’, zijn vragen die bij Betterson opkomen. Hij wil nog geen vingerwijzingen doen. Als eerste maatregel zijn alle verantwoordelijken van de geldtrommel buiten functie gesteld in verband met het onderzoek. ‘De politie heeft intussen ook haar werk gedaan. Ze hebben vingerafdrukken genomen en ook ons vingerafdrukkenbestand meegenomen om zaken te checken’, zegt hij. De minister vindt dat dit gewoon niet door de beugel kan.
 

error: Kopiëren mag niet!