Deva Boys punt verwijderd van Topsectie

3 Deva Boys 1 3 Deva Boys 2Wanneer Deva Boys haar laatste wedstrijd in de finaleronde van het SVB/Integra Port Services Lidbondentoernooi gelijkspeelt tegen De Rest of PVV, is ze 100 verzekerd van promotie naar de SVB Eersteklasse. Vrijdagavond won de ploeg uit Meerzorg met 5-2 van Sunny Point in het Georgde Deulstadion. De ruststand was 3-1. Deva Boys heeft na 3 partijen al 9 punten in deze poule K. Navin Sardjoe, penningmeester van deze club, zegt aan Dagblad Suriname dat zijn ploeg nog niet is geplaatst. ‘Daarom gaan we voor de volle winst tegen De Rest of PVV. We gaan voor de 12 punten’, zegt hij.
Trainer Sawirijo van Deva Boys, die in het jaar 1989 Voorburg als eerste vereninging uit Commewijne via het Interdistrictentoernooi naar de topsectie bracht, wil dit herhalen met Deva Boys in het Lidbondentoernooi 2013. Hij is nog niet zeker van of dit hem zal lukken,. ‘De Rest/PVV die ook deel uitmaken van deze poule, heeft tot nu toe geen enkel wedstrijd gespeeld en de kans op competitie vervalsing is dan reeel aanwezig.’ In deze hoopt Sawirjo dat de Commissie Lidbonden de wet van Fair Play hanteert en de lopende competitie on hold zet om De Rest/PVV de kans te geven om de inhaalwedstrijden te spelen.
Deva Boys begon de wedstrijd met een vol offensief. In de 6de minuut kreeg de Mugaphio Milano de bal aangespeeld door de speler Henk Verveer. Hij speelde 3 spelers van Sunny Point om net buiten het strafschopgebied en schoot strak over de grond in het doel. De druk op de verdediging van Sunny Point was zo groot, dat ze telkens overtredingen moesten began. In de 12de minuut schoot “good old” Verveer een directe vrije trap strak over de grond in het doel. De doelman van Sunny Point, Graciano Wachter, was wederom kansloos. Deva Boys bleef maar drukken ondanks de 2-0 voorsprong. In de 33 ste minuut werd een corner vanuit links voorgetrokken door Verveer en het was deze keer de clubtopscorer Jerry Boldewijn die de bal middels een volley in de doel schoot. Na de 3-0 begonnen de jongens van Deva Boys nonchalant te spelen. Aanvoerder Ashwin Sardjoe en verdediger Vishaal Sewnundun maakten beiden blunders in de verdediging. In de 44ste minuut kon Emanuel Koeba de stand te reduceren naar 3-1. Sunny Point begon de tweede helft heel aanvallen, wat hun de aansluitingstreffer opleverde in de 58ste minuut. Gilberto Pinto plaatste de bal kundig langs de minst-gepasseerde doelman van het Lidbondentoernooi, Arnoldo Gambier. Het leek erop dat Sunny Point de gelijkmaker zou scoren, maar in de 65ste minuut plegde de trainer van Deva Boys, Soekrie Sawirijo, de wissel die het spel veranderde. Djordjio Wijngaarde werd erin gezet, Henk Verveer ging eruit. Deva Boys nam de wedstrijd weer over en ging nu weer in de aanval op zoek naar de 4de doelpunt. Uit een penalty schoot Wijngaarde de 4-1 binnen voor Deva Boys. In de 90ste minuut brak speler Wijngaarde weer door, omspeelde de laatste verdediger van Sunny Point en schoot strak over de grond op het doel. Wachter kon deze schot wel redden, maar de rebound werd keihard ingetrapt door Boldewijn.
In poule L doet de kampioen van de Meerzorg Sportbond, Tamansarie, het ook goed. Ze versloeg Real Cicero met 5-2. Hiermede is Real Cicero, de kampioen van Brokopondo, uitgeschakeld voor verdere deelname. Deze club verloor na partijen alles. Gistermiddag werd in deze poule de wedstrijd tussen SV Flora en West United gespeeld.

De stand in poule K:

Nr Vereniging

W

Pt

V

T

01 Deva Boys

3

9

12

4

02 Paranam

2

3

4

4

03 De Rest/PVV

0

0

0

0

04 Flamingo

1

0

0

4

05 Sunny Point

2

0

3

7

De stand in poule L:

Nr Vereniging

W

Pt

V

T

01 Tamansarie

3

7

8

3

02 Jong Rambaan

2

4

4

3

03 West United

1

3

5

0

04 Flora

1

0

0

2

05 Real Cicero

3

0

4

13

Wed. Flora – West United niet verwerkt

 

error: Kopiëren mag niet!