Beharie en Bierdjoe spelen remise

IFOp donderdag werd de tweede ronde gespeeld in de interne damcompetitie bij Combinatie’80. Sanjay Beharie nam het op tegen Ashwien Bierdjoe. Een vrij interessante partij, waarbij beiden op zoek waren naar winst. Beharie probeerde in het late eindspel nog iets te forceren, maar Bierdjoe was slim genoeg en zorgde voor een veilige afwikkeling naar remise. Damdokter John Sadiek, die nu de lijst aanvoert, versloeg Rabin Sewmangal. Sadiek voerde een combinatie met schijfwinst uit, echter koos hij daarna niet de sterkste voortzetting. Sewmangal kon bij secuur spel, ondanks een schijfnadeel, een remise tegen de damdokter in de wacht slepen. Helaas wachtte hij te lang en Sadiek kon alsnog de partij naar zich toe trekken.
Hendrik Kerto verraste Soeredj Toelsie met een 6 zetten diepe combinatie naar dam in de 24-ste zet. Kort daarna capituleerde Toelsie. De langste partij was die tussen Pradeep Hardajal en Reza Sadiek. Hardajal speelde een sterke wedstrijd. Reza ging in een opsluiting en zijn opponent probeerde dat uit te buiten. In het eindspel forceerde Reza een doorbraak naar dam middels een combinatie. Hardajal, die ook dam haalde, had op dat moment 3 schijven voordeel. Reza reduceerde het naar 2 schijven voordeel voor Hardajal. Echter begon de tijd te dringen. Reza deed een remise-aanbod dat niet geaccepteerd werd bij een resterende speeltijd van ongeveer 20 seconden. Het ging er daarna heftig aan toe en Hardajal had geen keus om bij zijn resterende speeltijd van slechts 1 seconde toch nog remise te geven aan Reza (op dat moment had Sadiek 7 seconden over).

error: Kopiëren mag niet!