Vier jaar geëist voor seksueel misbruik 5–jarige

Een 20-jarige jongeman hoorde gisteren 4 jaar tegen zich eisen wegens verkrachting van een 5-jarige. De verdachte had gepenetreerd bij het kind. Dit strafbaar feit is gepleegd op 14 augustus. Het kind werd op 17 augustus naar een gynaecoloog verwezen. De vervolging nam als bewijs mee de verklaring van het kind en het geneeskundig rapport. Zij eiste tegen de verdachte een straf van 4 jaar met aftrek en handhaving van zijn gevangenhouding.
Advocaat Lygia Palmburg pleitte voor vrijspraak. Zij betwist de verklaring van het slachtoffer en het rapport, dat ten aanzien van het meisje is uitgebracht. De verdachte had de advocaat verteld dat hij boegroes heeft in zijn geslachtsdeel. De raadsvrouw trekt daarom het rapport van de arts in twijfel. Zij wil van de arts weten of in dit geval hetzelfde beeld zou zijn als met een geslachtsdeel zonder boegroes. Op basis hiervan wil de raadsvrouw de arts horen. De arts concludeert in het rapport dat het kind geen maagd meer is. Palmburg verzocht de rechter om indien nodig de broer van de verdachte te horen als getuige, aangezien hij de verdachte de boegroes had ingebracht op zijn 18ste. Ook kan de raadsvrouw de vriendin van de verdachte dagvaarden om dit te bevestigen. De magistraat heeft zich nog niet uitgelaten hierover.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!