SURINAME ZAL HANDELSBELEID IN GENEVE VERDEDIGEN

Alle ontwikkelingslanden, die bij de Wereld Handels Organisatie (WTO) aangesloten zijn, moeten om de 6 jaar een “Trade Policy Review” (TPR) ondergaan.  Suriname heeft in 2004 de eerste WTO TPR ondergaan en zal van 10-12 juni 2013 aan de tweede onderworpen worden. Dit vindt plaats te Zwitserland, Geneve.
Minister Raymond Sapoen van Handel en Industrie zal met een delegatie, ondersteund door dhr. Reggie Nelson van de Ambassaderaad van Suriname in Belgie, afreizen naar Geneve om het handelsbeleid van Suriname te verdedigen.
Het orgaan van de WTO, dat voor transparantie in het handelsbeleid van de diverse lidlanden moet zorgdragen is het “WTO Trade Policy Review (TPR) mechanisme.” Ter voorbereiding op deze TPR heeft het WTO secretariaat onlangs twee bezoeken gebracht aan Suriname. Tijdens deze bezoeken zijn na de nationale consultaties een rapport van het WTO Secretariaat opgemaakt. Ook Suriname heeft een rapport opgemaakt, dat hij dan zal verdedigen. De Surinaamse delegatie vertrekt op zaterdag 8 juni 2013.

error: Kopiëren mag niet!