Historische zege Serena Williams in Parijs

aadTennisster Serena Williams heeft op Roland Garros geschiedenis geschreven. Elf jaar na haar eerste eindzege in Parijs won de Amerikaanse nummer 1 van de wereld het grandslamtoernooi in Parijs opnieuw. Williams was in twee sets te sterk voor de Russin Maria Sjarapova: 6-4 6-4. Nooit eerder lukte het een speelster om na zo’n lange tijd de titel op het Franse gravel weer te winnen. Williams is met haar 31 jaar en 247 dagen nu ook de oudste winnares op Roland Garros. Ze loste haar landgenote Chris Evert als recordhoudster af, die in 1986 met de trofee in Parijs pronkte toen ze 31 jaar en 169 dagen telde. Voor Williams was het haar 16de grandslamtitel. Het was haar 14de zege tegen Sjarapova, de nummer 2 van de wereldranglijst. De Russin won pas twee keer van de hardslaande Amerikaanse en die twee overwinningen dateren alweer uit 2004. Sjarapova blijft op vier grandslamtitels staan. Vorig jaar zegevierde ze nog op Roland Garros. Sjarapova nam in de eerste set nog wel een voorsprong van 0-2. Daarna kwam Williams echter beter in haar spel. Ze pakte vier games op rij (4-2) waarna Sjarapova tot 4-4 terugkwam. Dankzij haar derde break kon Williams de eerste set alsnog binnenhalen. Sjarapova, die vier dubbele fouten produceerde tegen nul van Williams, kon ook in de tweede set het ‘geweld’ van haar Amerikaanse kwelgeest niet pareren. De 5 jaar jongere Russin leverde in de derde game haar service in waarna ze de schade niet meer kon repareren. Williams benutte meteen haar eerste wedstrijdpunt met een ace, haar 10e van de partij die 1 uur en 46 minuten duurde. Voor de excellerende Williams was het haar 31e zege op rij. Ze won in de aanloop naar Roland Garros ook al de graveltoernooien in Rome en Madrid. Williams verdiende 1,5 miljoen euro met haar tweede triomf in Parijs, Sjarapova moest zich met de helft tevreden stellen.

error: Kopiëren mag niet!