Vrijspraak geëist tegen verdachten beroving Maretraite Mall

Het Openbaar Ministerie eiste gisteren vrijspraak tegen Ronny R. en Kenneth C., die ervan verdacht worden een gewapende roofoverval te hebben gepleegd in de juwelierzaak van de Maretraite Mall. De openbare aanklager, Astrid Niamat, gaf aan dat er eerst een algo-bericht werd gelanceerd dat vier gewapende mannen de zaak waren binnengedrongen. Een van de daders bedreigde een van de dames met een vuurwapen. Zij moest de brandkast opendoen. Na het openen bleek het leeg te zijn. De daders sloegen toen de glazenkast aan diggelen en haalden sieraden eruit.
De daders verlieten de plaats in een Toyota Ipsum. De politie kreeg een melding dat enkele rovers zich aan de Tuit Lui Fautweg hadden opgehouden. Het gelukte hen om twee verdachten in de kraag te vatten. Op een van de verdachte werd bijkans 1 kilo goud aangetroffen. Dat goud is inmiddels aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven. Uit verklaring van de verdachten blijkt dat anderen de berovingen hebben gepleegd en dat zij de sieraden moesten verkopen. Ronny zou de taxichauffeur zijn geweest. Vanwege gebrek aan wettig en overtuigend bewijs eiste het OM vrijspraak tegen elk. Advocaat Robby Dens verzocht de kantonrechter om mee te willen gaan met de eis van de vervolging. Op 18 juli wijst de rechter vonnis in deze zaak. De verdachten zijn eerder in vrijheid gesteld.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!