Verkrachting- en berovingszaak artieste: Overige daders in beeld gebracht door verklaring medeverdachte

Kantonrechter Sieglien Wijnhard hoorde gisteren de twee verdachten, Germen P. en Jules F. Het tweetal wordt verweten met een derde verdachte, Danny K., een brute beroving te hebben gepleegd bij een artieste. De artieste werd daarbij ook verkracht. Jules maakte tijdens zijn verhoor op- en aanmerkingen. Ondanks waarschuwingen van de rechter ging hij daarmee door. Hij wenste niet gehoord te worden. De magistraat liet hem op gegeven moment afvoeren. Germen verklaarde dat Danny, de voortvluchtige, hem benaderd had met het plan om de artieste te beroven. Hij benaderde Germen om voor hem alles te observeren. Dagen van tevoren observeerde Germen de woning. Op de zitting verklaarde Germen dat hij zich daarna had teruggetrokken. Hij is een buurjongen van het slachtoffer.
Volgens verklaring van het slachtoffer kwam zij rond 03.00 uur in de ochtend thuis aan. Ze zat op het toilet en zag twee creoolse mannen voor haar. Een van hen was gewapend met een mes en de andere met een vuurwapen. Een van hen had zijn gezicht afgedekt door zijn trui over zijn hoofd te zetten. Het slachtoffer werd beroofd van al haar sieraden. Alsof dat niet genoeg was, werd zij door de twee daders verkracht en achtergelaten. Germen gaf aan dat hij de verdachten slechts vervoerd had. Hij ontkent tezamen en in vereniging zijn buurvrouw te hebben beroofd en verkracht.
De politie werd door een informant gebeld. De informant gaf aan dat Germen veel meer zou weten over de beroving. Hij werd aangehouden en op aanwijzing van hem werden de twee andere daders in de kraag gevat. Danny zag vóór zijn voorgeleiding kans om te ontvluchten en is tot heden niet weder aangehouden. Na het verhoor van de verdachten deed advocaat Irvin Kanhai twee verzoeken. Het eerste was dat de twee verdachten gescheiden moesten worden gehouden, omdat de situatie dreigend zou zijn. En als tweede verzocht hij de rechter om de vrijheidsbeneming van Germen op te schorten. De magistraat wees het verzoek af en stelde deze zaak uit naar 14 juni. De gevangenhouding van de verdachten blijft gehandhaafd.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!