Stappentoernooi voor opkomend schaaktalent

De Surinaamse Schaakbond organiseert op zondag 9 juni een stappentoernooi voor opkomende talentvolle pupillen. Bij de afgelopen toernooien is het gebleken dat de vraag naar soortgelijke activiteiten groot is. In het bijzonder de nieuwe verenigingen zoals Stibula, Welgelegen en Free First Move zorgen voor een nieuwe aanwas van talentvolle jeugdigen. De schaakbond hanteert de Nederlandse stappenmethode. De pupillen met het niveau van stap 1 tot en met stap 3 zullen de gelegenheid krijgen hun krachten te meten tegen hun leeftijdsgenoten. Er zullen in verschillende poules worden gespeeld, waarbij de top 3 in aanmerking komt voor een prijs. De pupillen kunnen zich via de schaakverenigingen opgeven tot uiterlijk zaterdag 8juni. De speellocatie is het gebouw van de vereniging voor Medici in Suriname (VMS). De spelers dienen zich op zondag voor 10uur aangemeld te hebben. Deelname aan dit toernooi is gratis. Na het toernooi zal de diplomauitreiking plaatsvinden van de onlangs gehouden schaakexamens. De prijsuitreiking van het sterrentoernooi en de Nationale Kampioenschappen zal eveneens op deze dag plaatsvinden.

error: Kopiëren mag niet!