Krishnadath legt contacten met voetbalbonden India, Indonesie en China

3 KrishnadathOp het Fifa-congres heeft de Surinaamse Voetbalbond (SVB) contacten gelegd met de voetbalbonden waar onze immigranten vandaan kwamen, te weten India, Indonesie en China. De SVB-delegatie onder leiding van John Krishnadath en de leden Dayasankar Mathoera en Bidjaikoemar Mankoe voerderen gesprekken om de nationale voetbalteams van deze landen naar Suriname te halen. In feite dacht Krishnadath aan een Immigratietoernooi tussen deze drie landen en Suriname, maar de tijd daarvoor was tekort.
De opzet van de SVB is om de selecties van deze landen, waarmee veel Surinamers banden mee heeft, toch apart misschien naar Suriname te halen. De planning ligt om India voor augustus uit te nodigen, daarna China en in augustus 2014 Indonesie. De gesprekken  waren positief en de voorzitters van de voetbalbonden zullen terugkoppelen met hun besturen. Er zal hierna verder contact onderhouden worden om de mogelijkheden te bekijken.
Met de voorzitters van de voetbalbonden van Curacao en Aruba zijn er afspraken gemaakt voor de voortzetting van het ABCS voetbaltoernooi. Bonaire heeft niet de middelen om het toernooi te hosten, waardoor Curacao dit nu zal doen. Het toernooi zal in oktober worden gedraaid. Verder is overeengekomen dat Suriname het toernooi in 2014 organiseert.
Er was geen ruimte om gesprekken met andere landen voeren, vooral omdat deze ook op diverse uitéénzijnde verre locaties waren ondergebracht.

error: Kopiëren mag niet!