Uitspraak in bankroofovervalzaak verdaagd naar 10 juni

Kantonrechter Maytrie Kuldipsing stelde de berovingszaak van de Landbouwbank uit naar 10 juni. Deze zaak stond gisteren voor vonnis op de rol. De magistraat merkte op dat het om een vrij lijvig dossier gaat. Zij heeft behoefte aan wat ruimte om alles op een rijtje te zetten om zaken goed te kunnen beoordeelden. Het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door Roy Elgin, eiste tegen elk van de 5 verdachten 10 jaar met aftrek. Op klaarlichte dag van 5 mei 2012 werd een gewapende roofoverval gepleegd bij de Landbouwbank te Lelydorp.
In totaal hebben de rovers ongeveer SRD 380.000 buitgemaakt. Noch de bank noch de politie had eerder het gestolen bedrag bekendgemaakt. Het gaat hier exact om bedragen van SRD 209.933, US$12.498 en Euro 19.087.
Alsof dit alles niet genoeg was, hebben de daders ook nog een computer, een recorder met bijbehorende veiligheidscamera, een vuurwapen en twee patroonhouders, elk inhoudende 15 scherpe patronen, meegenomen. Van de twee bankbewakers zijn er ook spullen meegepikt. Zij zijn een portemonnee, inhoudende een geldbedrag van SRD 400, en een halsketting armer gemaakt.
De criminelen hadden tijdens de normale openingsuren van de bank de medewerkers van de bankinstelling onder bedreiging van een vuurwapen gevraagd de sleutel van de kluis te overhandigen. Daarmee verschaften zij zich toegang tot de kluis. Hierdoor was het voor hen heel gemakkelijk om met de voormelde bedragen ervandoor te gaan. Het vijftal blijft in voorarrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!