Zeven jaar cel voor mishandeling de dood tot gevolg hebbende

De 21-jarige Furtado De Souza moet voor 7 jaar de cel in wegens zware mishandeling met de dood als gevolg. Het motief in deze zaak is dat Furtado seks met een vrouw wilde hebben. Omdat zij weigerde en zich verzette tegen de handelingen van De Souza werd zij mishandeld. Hij sloeg haar met een hamer op haar hoofd. Een getuige verklaarde bij de politie dat zij het slachtoffer luid hoorde zeggen dat zij een man heeft en zij zielsveel van hem hield. Kantonrechter Maytrie Kuldipsing achtte doodslag niet bewezen.
Uit het rapport van de anatoom-patholoog blijkt dat het hoofd van het slachtoffer verbrijzeld was. De mishandeling vond plaats op 28 augustus 2011 in het district Sipaliwini. De verdachte verklaarde op 5 november op de zitting dat hij in een bar zat te borrelen toen het slachtoffer hem uitnodigde. Hij ging thuis bij het slachtoffer. Toen zij de deur opendeed, werd De Souza gelijk gebeten door de vrouw. Hij sloeg haar om zich los te krijgen. Volgens verklaring van de verdachte bedreigde het slachtoffer hem te zullen doden. Aan de rechter hield hij voor dat een ieder in het binnenland een wapen bezit. Hij was bevreesd voor zijn leven. Hij had sterk het vermoeden dat de vrouw haar woorden in daden zou omzetten. Hij ontkent de mishandeling met de hamer. De Souza verklaarde hierop dat hij de hamer in haar richting had geworpen, waarbij haar hoofd werd verwond. Dit werd tegengesproken door de deskundigen. Volgens de bevindingen van de deskundigen was het slachtoffer met een hamer geslagen.
De magistraat legde alle opgeworpen verweren van advocaat Clive Lachman naast zich. Hij voerde dat de verdachte in noodweer had gehandeld. Omdat hij door de vrouw werd aangevallen, had hij haar mishandeld. De magistraat reageerde hierop dat niet de vrouw hem had aangevallen, maar integendeel hij dat had gedaan. De magistraat merkte op dat de verdachte zijn seksuele lusten op het slachtoffer wilde botvieren. De vrouw vroeg hem om weg te gaan. Uit de rapporten van de deskundigen blijkt dat de verdachte zwak begaafd is. Hij werd betiteld als impulsief en agressief. Hij reageert hevig bij emotionele prikkels. Hij verliest dan de controle over zichzelf. Rekening houdend met de persoon van de verdachte en de ernst van het feit legde de kantonrechter de gewelddadige jongeman een straf op van 7 jaar met aftrek. De magistraat week daarbij af van de eis. De openbare aanklager Roy Elgin had 8 jaar geëist. De Souza zit al bijkans 2 jaar in voorarrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!