Satca hoopvol gestemd na gesprekken

Een zieke John Seedorf zegt als voorzitter van de Satca (Suriname Air Traffic Controllers Association) hoopvol te zijn gestemd over de ontwikkelingen van de afgelopen week omtrent de problemen bij de luchtverkeersleiders. Er is naar ons geluisterd, zegt hij. De afgelopen week zijn er gesprekken geweest tussen de vakbond, Eddy Jozefzoon, het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) en Casas, de luchtvaart waakhond in Suriname.
Seedorf haastte zich te melden dat hij op verzoek van Eddy Jozefzoon zijn eerdere berichtgeving moest corrigeren, waarin Jozefzoon als afgevaardigde van het Kabinet van de President was aangemerkt. Het is voor Jozefzoon een persoonlijke kwestie, waarin hij de minister van TCT ondersteunt. Dat gezegd hebbende, vervolgde Seedorf door te stellen dat de bond meer ingang heeft gekregen. We zijn zelfs door de DNA-voorzitter Jennifer Geerlings uitgenodigd. Afgelopen donderdag is er volgens de vakbondsman breedvoerig met Geerlings gesproken over de veiligheidsaspecten op de luchthavens. Door ziekte heeft hij niet deelgenomen aan het gesprek.
De bond heeft reeds in december 2012 aangegeven dat het personeel geschoold moet worden, maar ook naar het buitenland moet voor een bredere oriëntatie. ‘We draaien nu op ⅓ man. Dat is geen gezonde situatie. Dit zorgt voor frustratie bij de leden en onveilige situaties op de vliegvelden te Zorg en Hoop, de JAP Luchthaven en het Majoor Henry Fernandes Vliegveld te Nickerie. De mensen zijn niet zomaar tevreden te krijgen. Ze willen daden zien’, zegt de Satca-voorzitter. Het liefst op korte termijn.

error: Kopiëren mag niet!