Lantibussen Commewijne maken PLO-bushouders werkloos

De klachten over het gedrag van bushouders, die de staatsbusdienst onderhouden op Commewijne, blijven toenemen. De kwestie is vorige week besproken in het overleg tussen de vicepresident en het PLO-bestuur. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat het kabinet van de vicepresident binnenkort een definitief besluit zal nemen in deze kwestie. De bushouders die worden ingezet op de NVB-routes te Commewijne opereren als wilde bussen, waardoor ze oneerlijk concurreren met de particuliere lijnbussen van de PLO.
De NVB-trajecten op Commewijne moeten zoals aangegeven op de vergunning op bepaalde uren bereden worden. Maar de bushouders houden zich niet aan de tijden en hosselen de hele dag door op de trajecten. Dit, tot grote ergernis van de particuliere bushouders, die daardoor geen ruimte vinden om te rijden. Het brood wordt de PLO-bushouders bijna letterlijk uit de mond gestoten door de NVB-bushouders. Stanley Isaak, PLO-coördinator van Commewijne, zegt dat de situatie ondraaglijk is geworden voor zijn leden. Waar men gewend is te horen dat PLO-bussen zorgen voor chaotische taferelen in het openbaar vervoer, op Commewijne zijn het juist de NVB-bushouders die zich daaraan schuldig maken, legt de PLO-vertegenwoordiger uit.
 

error: Kopiëren mag niet!