DNA-voorzitter draalt met interpellatievoorstel ambassade Parijs

DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft het interpellatievoorstel over het ambassadegebouw in Parijs na een maand nog steeds niet op de agenda geplaatst. Ruim een maand terug heeft de oppositie dit voorstel ingediend, zodat de minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin, antwoord geeft op de vragen die de oppositie heeft met betrekking tot de aankoop. Suriname moest het gebouw ontruimen, omdat ze nog betalingen moet verrichten van ruim Euro 7 miljoen. Nog steeds heeft de Buza-minister niets willen vertellen over de aankoop van het gebouw en wat er allemaal afspeelt hieromtrent,hoewel in het parlement er veel vragen hierover zijn gesteld.
De oppositie vindt dat er gesmeten wordt met de middelen van de Staat en wilt de minister aan een kruisverhoor onderwerpen. Echter zou DNA-voorzitter volgens de oppositie de regering en de Buza-minister in bescherming nemen en de behandeling van dit voorstel met opzet niet op de agenda plaatsen. ‘De situatie is nog steeds onduidelijk, terwijl we al een maand geleden het interpellatievoorstel hebben ingediend. De vergadering met betrekking tot de aankoop van het gebouw is nog steeds niet uitgeschreven. Noemt men dit een transparant beleid?’’, reageert NPS-parlementariër Arthur Tjin-A-Tsoi in een gesprek met Dagblad Suriname.
Tjin-A-Tsoizegt dat hij wil weten of het gebouw onder constructie is of niet en of onze ambassadeur wel toegang heeft tot het gebouw of niet. ‘Niemand weet er wat van, omdat de regering nooit in DNA is gekomen en de voorzitter ook de vergadering hierover niet heeft uitgeschreven.’De NPS-parlementariër vraagt zich af of de regering en de Buza-minister wat te verbergen hebben. ‘Is Suriname zo rijk dat we gewoon geld op de escrow-rekening kunnen laten staan? Zijn er wel of geen kosten verbonden om het geld zolang te parkeren op de escrow-rekening? Het lijkt alsof de minister deze vragen niet eens durft te beantwoorden?’, aldus Tjin-A-Tsoi.
De parlementariër wil verder weten wat de ambassade van Parijs tot nu toe heeft betekend voor Suriname. Hij vraagt zich ook af wanneer de gebouwen in Belem en Springland zijn gekocht, omdat de aankopen niet staan in de begroting van 2013. Hij zegt dat de minister wel telkens aangeeft dat hij de relevante documenten in zijn bezit heeft, echter heeft hij de documenten nooit overgedragen aan DNA. De oppositie vindt dat Geerling-Simons weet dat deze zaak gevoelig is voor de regering en de minister van Buitenlandse Zaken en daarom het lef niet heeft de kwestie op de agenda te plaatsen.

SeshmaBissesar

error: Kopiëren mag niet!