‘Ik wil blijven componeren en jong talent helpen begeleiden’

Ik wil blijven componeren en jong talent helpen begeleidenMet ‘Mudjhe Tumse Pyar Hai’, probeert Arnold Malahe het te maken als componist. De 30-jarige Malahe is in het dagelijks leven algemeen verpleegkundige op de afdeling Nierdialyse van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Dit beroep oefent hij al 10 jaren uit. Daarnaast is hij al 2 jaren voorzanger van de muziekformatie ‘Face to Face.’ Zijn muziekcarrière begon 7 jaar geleden bij The Strangers, vervolgens Malhoe’s House Band en daarna The Eagles. Malahe vertelt dat ‘Mudjhe Tumse Pyar Hai’ een stukje levenservaring is. ‘Als je van iemand houd, moet je het kenbaar maken. Zeg aan de persoon wat je voor hem of haar voelt.’ Volgens de zanger/componist had hij de teksten van ‘Mudjhe Tumse Pyar Hai’ al heel lang in zijn hoofd. ‘Door drukte deed ik er niets mee.’ Toen Dinesh Malhoe van Ra-Ni Entertainment mijn benaderde voor dit componistenfestival zette ik mijn gevoelens op papier. Volgens Malahe heeft zijn broer hem ook de nodige ondersteuning gegeven. Hij is hen erg dankbaar.
Malahe zegt dat het Hindi Pop Festival een goed begin is. ‘Surinaamse jongeren kunnen nu hun talenten en gaven tonen.’ De zanger/componist zegt graag zijn bijdrage te willen blijven leveren aan dit festival. ‘Ik wil blijven componeren en jong talent helpen begeleiden met het componeren en zang. Over de 12 composities zegt Malahe het volgende. ‘De jury zal het absoluut niet gemakkelijk hebben. Het zijn 12 topcomposities en ik ben blij dat Surinaamse componisten en zangers middels dit festival de mogelijkheid  krijgen om verder te groeien.’ Volgens Malahe heeft hij heel veel positieve reacties gehad.
Aan alle jonge opkomende componisten zegt Malahe om met veel zelfvertrouwen aan de slag te gaan. ‘Geloof in jezelf, blijf jezelf en denk vooral positief. En aan alle jonge en opkomende zangers en zangeressen zegt hij om te blijven streven naar kwaliteit en niet naar kwantiteit. Muziek is dynamisch, als zanger moet je daarom blijven groeien. Luister altijd naar opbouwend kritiek van anderen. Malahe’s innige wens is om internationaal door te breken als zanger/componist.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!