‘Yakeen’ gaat over geloof hebben in jezelf’

YakeenDe Natin-student Viresh ‘Lil V’ Oedietram staat met het nummer ‘Yakeen’ in de finale van het allereerste Hindi Pop Festival 2013. ‘Yakeen’ gaat over het geloof hebben in jezelf’, vertelt Oedietram. ‘Als je iets wilt bereiken in het leven, heb geloof in jezelf.’ Oedietram zegt dit lied speciaal voor het componistenfestival te hebben geschreven. De 12 finalecomposities zijn volgens hem stuk voor stuk kwalitatief hele goede composities. Voor Oedietram is dit niet zijn eerste eigen compositie. Volgens de zanger/componist heeft hij al zeker 10 eigen composities op naam. Oedietram zegt nog meer eigen nummers te willen schrijven. Hij hoopt dat hij een succesvolle zanger en componist mag worden en dat hij internationaal mag doorbreken.
Viresh Oedietram is zoon van de bekende baithak gana-zanger Robby Oedietram. Vader Oedietram zag zangtalenten bij zijn zoon en stuurde hem naar zanglessen. Viresh zegt zijn vader erg dankbaar te zijn hiervoor. Op de vraag waarom hij niet als zijn vader gekozen heeft voor de baithak gana-stijl zegt de jonge zanger het eens geprobeerd te hebben. ‘Het lukte mij niet’, zegt hij lachend. Lil V voelt zich meer thuis bij love songs.
Widjai Ganesh
 

error: Kopiëren mag niet!