Componist/zanger Toefail Alibaks: ‘Het is nu of nooit’

ComponistDe 39-jarige in Nederland woonachtige administratief medewerker bij UWV tevens componist/zanger Toefail Alibaks staat met het nummer ‘Ay Khuda’ in de finale van het allereerste Hindi Pop Festival dat vandaag wordt gehouden in de A. Nesty Sporthal. ‘Ay Khuda’ bevat volgens Alibaks een duidelijke boodschap voor zijn 14 maanden oude zoon, alle andere jongeren en voor hen die op het slechte pad zijn beland. Volgens de componist/zanger is zijn zoontje de grootste inspiratiebron geweest om dit lied te schrijven. Voor Alibaks is dit zijn allereerste compositie. Het zal volgens hem niet bij deze ene blijven.
Alibaks vertelt dat hij op facebook een flyer zag met informatie over het allereerste Hindi Pop Componistenfestival. ‘Toen ik de voorwaarden las en merkte dat ook ik aan de voorwaarden voldeed, had ik zoiets van ‘het is nu of nooit.’ De componist vindt het initiatief van Ra-Ni Entertainment zeer prijzenswaardig. ‘Dit Hindi Pop Componistenfestival is een unicum voor Suriname.’ Alibaks zegt dat alle 12 composities een kans maken om te winnen.’ Met zijn deelname voelt hij zich al een winnaar. Volgens de componist wordt met zijn deelname een droom verwezenlijkt. ‘Ik droomde altijd al om een cd met mijn eigen nummers te releasen. Dit is nog mooier; ik heb een eigen compositie en ook nog een videoclip.’ Hij zegt heel veel dank verschuldigd te zijn aan Ra-Ni Entertainment, maestro Riaz Ahmadali, Kries Malhoe, Sharda Ahmadali – Doekhie voor haar positieve feedback, zijn vrouw Saskia Alibaks, zoontje Farhan, zijn ouders, familie en vrienden voor alle support.
Alibaks zal vandaag na 20 jaren op het podium van de A. Nesty Sporthal staan. In maart 1993 won hij het scholieren songfestival in deze sporthal. Ofschoon hij altijd van zingen heeft gehouden, was het volgens hem een Javaanse vriend van hem die hem motiveerde om deel te nemen aan het scholieren songfestival.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!