Nog steeds geen oplossingen voor occupatievraagstuk

Er zijn nog steeds geen oplossingen voor het occupatievraagstuk aangedragen door de minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB), Ginmardo Kromosoeto. De regering heeft ruim anderhalf jaar terug aangekondigd dat er op korte termijn oplossingen zouden komen om de grootschalige occupatie in Suriname ter hand te nemen, echter wordt er na anderhalf jaar nog steeds in het duister getast. Dagblad Suriname verneemt van toppers van de Megacombinatie dat parlementariër Andre Misiekaba woest is op de minister van RGB, omdat deze maar niet start met het proces om dit vraagstuk op te lossen. In een reactie zegt de fractieleider van de Megacombinatie, Ricardo Panka, dat hij pas een gesprek heeft gehad met de RGB-minister over deze kwestie. ‘Ik weet dat er op dit ogenblik voorbereidingen worden getroffen. We hebben pas met de minister gesproken over het proces om te komen met een oplossing voor dit vraagstuk. Er zijn al gebieden geïdentificeerd waar er woningbouwprojecten zullen komen. We hebben een achterstand in te halen en het kan zijn dat niet een ieder tevreden is met het tempo’, aldus Panka. Hij zegt dat er echter wel voorbereidingen worden getroffen. Panka zegt dat de voorbereidingen niet alleen worden getroffen als gevolg van signalen binnen de partij, maar ook van de gemeenschap. ‘Wat het tempo van dit proces betreft, mag het wel wat sneller’, beaamt Panka. Intussen melden perceeleigenaren van de Rahemalbuiten en omgeving dat er nog steeds percelen worden geoccupeerd. Optreden van de politie blijft uit. Vooral aan de Draaibatrastraat worden er dagelijks kleine hutten gebouwd door occupenten, die zich storen aan God noch gebod.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!