Kantonrechter verklaart uitlevering opgeëiste persoon toelaatbaar

Kantonrechter Sieglien Wijnhard heeft gisteren het verzoek tot uitlevering van de opgeëiste persoon, Ronald Simon, toelaatbaar verklaard. Dit, omdat het verzoek voldeed aan de wettelijke vereiste. De Nederlandse bevoegde autoriteit had de minister van Justitie en Politie om de uitlevering van de opgeëiste persoon gevraagd. Simon is in Nederland veroordeeld ter zake ontucht. Volgens hoofdofficier van justitie Gracia Paragsing is het vonnis, dat door de rechtbank is opgelegd aan Simon, onherroepelijk. Dit houdt in dat de veroordeelde geen rechtshulp kan vragen. Simon moet zijn opgelegde straf uitzitten. De magistraat was de mening toegedaan dat de opgeëiste persoon 13 jaren de gelegenheid heeft gehad om terug te keren.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!