In mensenhandelzaak: Meisjes uit tehuis gehaald en ingezet als sekswerkers

Drie medeverdachten zijn gisteren als getuigen gehoord in een mensenhandelzaak. In deze staan acht verdachten terecht. Drie meisjes hebben aangifte tegen de verdachten gedaan. Zij hebben verklaard dat zij tegen hun wil in seks moesten bedrijven tegen betaling met verschillende mannen. De eerste getuige tevens medeverdachte, Soerish R., verklaarde dat de verdachten, Reshma K. en haar man Birdjoe, hem benaderd hadden dat zij mooie en aantrekkelijke meisjes hadden die aan commerciële seks deden. Soerish ging in op het verzoek van Birdjoe en zijn echtgenote. Hij heeft met drie van de meisjes seks gehad. Soerish verklaarde dat hij de meisjes thuis bij Birdjoe ophaalde en na een uurtje weer afzette op hetzelfde adres. Hij betaalde per keer SRD 150.
De tweede getuige is Nalini A., de zus van Reshma. Zij wenste geen verklaring af te leggen tegen haar zus en zwager. Nalini maakte gebruikt van haar zwijgrecht. De derde getuige is de 20-jarige Shakira J. Zij is een weesmeisje. Reshma had haar opgevangen en groot gebracht. Volgens haar verklaring had ze de twee slachtoffers bij haar tante Reshma gezien. Zij weet niet of de meisjes tegen betaling seks leverden.
Uit de verklaring van de slachtoffers blijkt dat zij uit een tehuis waren weggeglipt. Ze waren door Reshma opgevangen. Daar zouden zij onder bedreiging de handelingen hebben gepleegd. Als ze dat niet zouden doen, zouden ze mishandeld worden. Een van de slachtoffers, een zekere M., heeft verklaard dat zij door verschillende mannen is misbruikt tegen betaling. Zij vertelde dat toen zij 13 jaar oud was, zij door haar stiefvader werd misbruikt. Nadien werd zij ondergebracht in een inrichting voor kinderen. Ook verklaarde zij dat de verdachte Sailish de eerste keer seks met haar had tegen betaling. Zij kwam later echter terug op deze verklaring.
Kantonrechter Sieglien Wijnhard hield de verklaring van M. voor aan de acht verdachten. Op 24 juni worden twee getuigen gehoord. Van de acht verdachten zijn twee op vrije voeten. De zes verdachten, van wie drie vrouwen en drie mannen, blijven aangehouden.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!