Afstuderen Ramoutar:

Foto afstuderen RamoutarKartika Devi Ramoutar is dinsdag afgestuurd aan het Institute for Gradute Studies & Research (IGSR) studierichting Biologie. Ramoutar verkreeg de titel van Master of Science (Msc). De titel van haar afstudeerthesis was: Biological control of mosquitos; An evaluation of the use of Bascillus thuringiensis israelensis for the control of the dengue vector Aedes aegypti in Household containers in Suriname. Volgens Ramoutar was het een pittige studie en is zij daarom blij dat het nu voorbij is. Ramoutar over haar afstudeerthesis: ‘Bestrijding van dengue gebeurt met chemische pesticide en we weten allemaal dat pesticide niet goed is voor het milieu. Vandaar dat ik heb uitgekeken naar een alternatief en deze kan zijn het gebruik van Bascillus Thuringiensis Israelensis of tewel BTI. Ramoutar vertelt dat het een middel is dat wereldwijd gebruikt wordt. Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) heeft dit middel geïmplementeerd, echter is er nog geen studie gedaan over de effectiviteit van BTI. Haar onderzoeksgebied is Domburg geweest. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat dit woongebied een risicogebied is voor denguetransmissie. Ramoutar heeft verder aanbevelingen gedaan aan BOG hoe dit middel te gebruiken. (Tekst/DBSfoto: Widjai Ganesh)

error: Kopiëren mag niet!