Sportzaken promoot wielrennen op Commewijne

1 SportzakenDe wieler introductie vanuit het ministerie van Sport- en Jeugdzaken op Commewijne is goed ontvangen door de plaatselijke gemeenschap. In de opzet van het ministerie om deze tak van sport landelijk aan te bieden is nu ook het district Commewijne toegevoegd. Eerder zijn er activiteiten gehouden te Bernarddorp, Onverwacht en Flora. Het ministerie heeft in samenwerking met de wielrenvereniging Team Dorp onder auspicien van de SWU in Tamanredjo, behalve wedstrijden voor junioren en senioren (eliten) ook een instuif gehouden om de belangstelling van de plaatselijke jeugd te wekken voor de wielrensport.
 
Onder de genodigden bevonden zich o.a. districtscommisaris Karta – Bink, Wielrenunie voorzitter Ruben Kort en minister Ismanto Adna, die allen erop wezen dat het een positieve ontwikkeling  is om de jeugd van het district kennis te laten maken met de wielrensport. De sprekers riepen ook op om deze kans   niet te laten voorbijgaan. In de voorbereiding naar deze activiteit heeft het ministerie van Sport- en Jeugdzaken ondersteuning gekregen van de bestuursdiens en de plaatselijke politie, ook tijdens de wedstrijden.
Na het officieel gedeelte konden de verschillende verenigingen zoals WV Zuid, WV Para, Team Dorp, Wageningen, Team Trek, Presto en Yellow Birds met hun renners aan de diverse wedstrijdonderdelen meedoen.
 

error: Kopiëren mag niet!