Vechters Poeketie maken indruk in Rotterdam

3 PoeketieSuriname heeft weer klasse getoond tijdens de 6e Rotterdam Cup in Sporthal Rhoon, Rotterdam/Nederland. Ons land heeft indruk gemaakt door bijvoorbeeld met snelle combinatietechnieken punten te scoren. Zo won de 9-jarige Georgeteni Dankoi overtuigend van Jesse Hesp (Nederland), 7-0. De tweede wedstrijd tegen Yrjo Elich was ook in het voordeel van Dankoi, 6-0. Zijn derde partij won hij met een verschil van 5-3. De tegenstander was de 11-jarige Dusan Rasevic van Nederland. In de finale kwam Dankoi uit tegen Maxime Marginet, 10 jaar. Ook deze partij won hij met 2-1 en werd kampioen in de categorie, B1-kumite jongens -12 jaar -35kg. Vermeldenswaard is dat Georgeteni pas 9 jaar is en vocht in de klasse 10-12 jaar.
Verder is de stijlprijs ook gegaan naar Suriname. Die mocht Tosh Van Dijk in ontvangst nemen. Thierry Deel werd semikampioen in de categorie, B2-kumite jongens -14 jaar -42 kg.
Tosh van Dijk en Marc Adjako vochten in de klasse B5-kumite heren +18 jaar -73kg. Tosh kwam uit tegen Rick Vincent. Deze partij eindigde 3-3. Na een scheidsrechterlijke beslissing werd de vechter Rick uitgeroepen als winnaar. Marc stond tegenover Brian Vonken. Marc stond met 1-0 voor terwijl. Zes (6)seconde voor einde van de wedstrijd scoorde Brian met een mawashi geri, en kreeg hier 2 punten. Dat was ook de eindstand, 2-1
Gianni Adjako en Amadeo Main vochten in de categorie B3-kumite jongens -16 jaar +52 kg. Gianni zijn eerste partij met 8-0 van Jordi Zoun. Maar verloor hierna van met een verschil van 2-1. Amadeo Main won ook zijn eerste partij. De eindstand was 3-0. Zijn tegenstander was Wesley Kooij. Amadeo kreeg strafpunten in de volgende ronde door het vastgrijpen van zijn tegenstander. Hierdoor verloor hij.
Shyfka Landveld verloor met 1-0 van Nadine Hollander in de categorie B1-kumite meisjes -12 jaar. Thierry Deel won zijn eerste wedstrijd van Bono van Leeuwen, 2-0. De tweede partij tussen Thierry en Jimat Meijs eindigde ook 2-0 in het voordeel Thierry. De derde wedstrijd in deze klasse ging tussen Thierry en Quentin Mahauden, 1-0. In de finale verloor Thierry van River Luns, de eindstand was 1-2.
Het deelnemersveld telde 380 inschrijvingen, van 52 verschillende sportscholen uit verschillende landen. Suriname deed mee met 7 vechters. De coaches waren Berto Poeketie en Eugene Weewee. De vechters van Sportinstituut Poeketie zijn opgevangen door Ferry Finkie (jongere broer van Berto Poeketie), terwijl de familie Ronald Dijkman garant stond voor hun.
De reis werd mogelijk gemaakt door sponsoren en de heren Errol Mando en Errol Verwey.

error: Kopiëren mag niet!