SCVU beter dan De Schakel in game 1

1 SCVUDe finale van de herenhoofdklasse play-offs van de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA) is van start gegaan. Game 1 van de best of 5 serie werd zondagavond gespeeld. Titelverdediger SCVU was iets beter dan De Schakel en won de partij met 71-60. De ruststand was 32-26. De wedstrijd moest voor een half uur gestaakt worden vanwege stroomuitval. De voorsprong genomen in de eerste quarter (19-10), gaf SCVU niet meer uit handen. Ze verloor de tweede wel met 13-16, maar won vervolgens de derde met 20-18 en de vierde met 19-16. Game 2 wordt dinsdag gespeeld.
Bij SCVU kreeg Ryan van Russel wederom een basisplaats, nadat hij in de series tegen Yellow Birds een sublieme rol vanuit de bank had vervuld. De game 3 tegen Yellow Birds startte hij in de basis. Ook in game 1 tegen De Schakel bewees hij de ploeg op zijn schouders te kunnen dragen. Met 21 punten, 3 rebounds en 2 assists had hij een grote bijdrage in de overwinning in de eerste wedstrijd. SCVU-coach Ludwig Belgrave liet ook vaste waarde Oscar Patterson op de bank en gaf Gilbert Seymonson de voorkeur. Vanuit de bank had Patterson 5 punten en 4 rebounds, Seymonson had er 3 punten en 1 rebound. Jason Fisher noteerde vanuit de bank ook 13 punten voor SCVU.
Voor De Schakel scoorde Jahmal Henar het meest met 18 punten. Hij had er ook 14 rebounds bij. Gregory Wielingen en Jermain Benn hadden er elk 9 punten. Milton Meinzak (5 punten) en Stefano Eudoxie (4 punten) hadden niet hun dag.

error: Kopiëren mag niet!