Inter Mix en Survivors eerste kwartfinalisten Copa Dijkveld

De ploegen van Inter Mix en Survivors zijn de eerste kwartfinalisten van de Copa Dijkveld 2013. In poule B is afgelopen zondag de beslissing gevallen. Inter Mix had weinig moeite met Carmax en won met 6-1, na een 4-1 ruststand. Evano Adang (3x), Recies Kwassie (2x) en Roche Huur scoorden voor Inter Mix. Bij Carmax kwam de goal van Jimmy Ardjosemito. Survivors van Meerzorg had Limbe Boys uit Para tegenover zich. Limbe Boys had aan een gelijkspel voldoende om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Survivors moest winnen om Limbe Boys uit te schakelen. Limbe Boys begon de wedstrijd goed en reeds na 2 minuten nam ze een 1-0 voorsprong via hun topscorer Stephen Kensenhuis. Survivors liet haar hoofd niet hangen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam via de speler R. Joekhoe in de 18de minuut. Met deze 1-1 stand werd er gerust. In de tweede helft kwam Survivors op 2-1 via een goal van Dinesh Bhoelai. Limbe kwam weer op gelijke hoogte, toen Claydel Graand een mooie combinatie afrondde (2-2). Het was alles of niets voor Survivors. Uit een misser in de verdediging van Limbe Boys kon Raoel Badloe de 3-2 binnenschieten voor Survivors. Met nog 5 minuten te gaan maakte Badloe de wedstrijd af door de 4-2. Dit doelpunt kwam uit een soloactie. Badloe is samen met Kensenhuis de topscorer in dit toernooi met elk 5 goals. Echter is Kensenhuis uitgeschakeld, Badloe mag uitkomen in de kwartfinale.
Een van de mooiste wedstrijden van de dag was de treffen tussen Adonai van Toekomstweg en Toofan uit Accaribo uit poule C. Toofan speelde in de eerste 10 minuten goed en hun aanvoerder Mohamed ‘Ako’ Toerab bezorgde de Adonai-defensie veel kopzorgen. Daar ze niet scoorde, kwam Adonai ook in haar spel. Met een aanvalsduo met de behendige Nigrete Wens en Cavier Sandolie kwam ze in de 10de minuut op 1-0. Het was de speler Rowens Mas die goed afronde. Dit werd de ruststand. Meteen na aanvang van de tweede helft bracht Sandolie de club van voorzitter Sergio Liesmee op 2-0. Adonai dacht de buit binnen te hebben, maar Toofan dacht er anders over. De snelle Toerab stal de bal en scoorde de 2-1 binnen langs doelman Enrico Wens. Met nog 7 minuten te gaan scoorde Toerab weer. Hij dribbelde vanaf het middenveld naar de rechterhoek en schoot via een verdediger de gelijkmaker binnen (2-2). Sandolie kreeg hierna een levensgrote kans voor Adonai, maar zijn schot was te tam om Toofan-goalie Raiz Ashruf te verslaan.
In poule D won Kisto’s Catering met 3-1 van FC Lelydorp. Cedric van der Leuv en Romario Susana (2x) scoorden voor Kisto’s Catering. Roberto Swamiperdad vond het net voor FC Lelydorp. De wedstrijd Sea Breeze – SV Wilhelmina kon met nog 18 minuten te spelen, niet verder voortgezet worden vanwege de stortbui die volgde met veel bliksem. Ook de poule D wedstrijd tussen Livorno Boys en Swit Na Bal werd afgelast door de zware regen.