Componist Sachin Bhikharie: ‘Eindelijk krijgen wij een push’

Componist Sachin BhikharieDe 23 – jarige zanger en componist Sachin Bhikharie doet met twee composities, ‘Soniya’ en ‘Tere Bin’ mee aan het allereerste Hindi Popfestival 2013. ‘Soniya’ zingt Sachin samen met Ilhaam Ahmadali, terwijl ‘Tere Bin’ hij helemaal voor zijn rekening neemt. ‘Soniya’ is volgens Bhikharie een ‘Soefi fusion’ met Punjabi en Hindi-woorden erin. ‘Soniya’ vertelt het verhaal dat wereldwijd erg veel voorkomt, namelijk dat ouders vaak genoeg niet eens zijn met de keuzes die hun dochter(s) maken. ‘Tere Bin’ is een dansnummer. Sachin zegt heel veel positieve reacties te hebben ontvangen voor beide nummers.
Bhikharie vindt het initiatief van Ra-Ni Entertainment om een componistenwedstrijd te organiseren zeer prijzenswaardig. ‘Eindelijk krijgen wij een push.’ De componist/zanger hoopt dat anderen nu gemotiveerd worden om hun eigen composities te maken.
Bhikharie is zeer tevreden met beide composities. Hij heeft beide nummers voor zichzelf geschreven. ‘Ik ken mijn bereik en mijn eigen kwaliteiten.’ Sachin zegt graag een populaire zanger en componist te willen worden zowel lokaal als internationaal. De zanger/componist zegt dat muziek in Suriname de goede kant opgaat. De afgelopen jaren kiezen Surinaamse artiesten steeds meer ervoor om hun eigen liederen ten gehore te brengen. Dit is volgens hem vooral te danken aan steeds meer professionals in het vak en moderne opnamestudio’s.
Widjai Ganesh
 

error: Kopiëren mag niet!