Bedevaartsoord Weg naar Zee: ‘President, vicepresident en ministers moeten maandelijks SRD 15.000 storten voor dijk Weg naar Zee’

De bouw van de dijk van Weg naar Zee naar Leonsberg is een nationale zaak. Daarom moet elke Surinamer een bijdrage hiertoe leveren. Ramon Bainath, voorzitter van de Stichting Bedevaart en Wandelpark Weg naar Zee, stelt voor dat de president, vicepresident en de ministers maandelijks SRD 15.000 bijdragen voor de bouw van de dijk. Ook de DNA-leden moeten SRD 10.000 per maand afleveren. ‘Tijdens de politieke campagnes is toch altijd gezegd dat zij echte nationalisten zijn en dat Suriname hun dierbaar is. Laat ze nu hun bijdrage leveren’, zegt Bainath. Ook aannemers die veel verdienen aan gegunde werken, roept hij op om bij te dragen voor de bouw van de dijk. ‘Op dit moment dreigt de huidige 7 km lange zeewering weggespoeld te worden, waardoor ons groentetuin ook in gevaar komt. Een actie van 3 maanden kan garanderen dat er een oplossing komt’, zegt Bainath.
Bainath is bang dat Weg naar Zee straks zee wordt. ‘De president wil dat we de voedselschuur van de Caricom worden, dan moet hij ervoor zorgen dat Weg naar Zee, één van de grootste landbouwgebieden van Suriname, beschermd wordt.’ Middels een brief vraagt hij de aandacht van de president hierover. ‘Minister Ramon Abrahams van OW heeft onlangs in DNA aangekondigd dat er een studie komt om de dijk te bouwen. De regering Venetiaan/Ajodhia had het ingenieursbureau Sintec indertijd ook een studie laten doen. Wat is er daarmee gebeurd? Hoeveel hebben we Sintect betaald? Waarom moeten we opnieuw een studie doen’, vraagt Bainath zich af.
 

error: Kopiëren mag niet!