Wangsabesari wil continuering samenwerking Megacombinatie

Wangsabesari‘De periode van 3 jaar regering Bouterse- Ameerali houdt in dat het de regering is gelukt om een aantal beloftes waar te maken op bestuurlijk gebied’, zegt Oesman Wangsabesari van de KTPI. ‘Zo is er gewerkt op het vlak van huisvesting. Het huisvestingsplan is o.a. goedgekeurd, de tabakswet en de wetten voor investeringen in de goudsector zijn goedgekeurd om het inkomen van het land te vergroten. Er zijn tal van wetten goedgekeurd om zaken structureel aan te kunnen pakken.’
‘Naast het bestuurlijke heeft de regering enkele sociale voorzieningen kunnen verbeteren.’ Wangsabesari memoreert de verhoging van de Algemene Oudedagsvoorziening en de kinderbijslag. De parlementariër geeft aan dat er nu gewerkt wordt aan de realisatie van de Algemene Ziektekostenverzekering (AZV). ‘Wanneer er gesproken wordt over  het milieu dan is de positie van Suriname goed te noemen.’ Als voorbeeld haalt de KTPI’er aan dat met betrekking tot REDD+ contracten zijn getekend waarbij Suriname nu uiteindelijk geld kan verdienen ‘vanuit de posten die wij hebben’.
De president heeft volgens Wangsabesari aan het buitenlands beleid goed inhoud gegeven. ‘Wij zijn nog niet daar’, maar hij denkt dat in de komende twee jaren een paar dingen geconsolideerd moeten worden m.n. de huisvesting en de naschoolse opvang. Wangsabesari heeft zelfs voorgesteld om dit uit te breiden naar voj en de middelbare scholen.
Volgens het DNA- lid is de regering op de goede weg, maar niet daar waar ze moet zijn. Wangsabesari geeft aan dat de partij zich goed voelt in de samenwerking. Hij ziet dat deze samenwerking wordt gecontinueerd na 2015. De parlementariër denkt dat wanneer zij dit model en de samenwerking voortzetten, zij daardoor andere politiek partijen buiten de samenwerking toch wel zullen motiveren om tot de samenwerking toe te treden.

error: Kopiëren mag niet!