Jaloerse partner hoort 5 jaar tegen zich eisen

De 51-jarige Hendrik N. riskeert 5 jaar cel wegens poging tot moord van zijn ex-vrouw. Naast dit feit achtte de openbare aanklager, Nirmala Maikoe, bedreiging en het voor handen hebben van een illegaal wapen en scherpe patronen bewezen. Op 7 september 2012 deed het slachtoffer voor de zoveelste keer aangifte tegen haar man ter zake bedreiging en mishandeling. Het slachtoffer was zodanig bevreesd dat zij niet meer op straat durfde te lopen. Hendrik ging elke keer danig tekeer. Op gegeven moment namen de vrouw en haar kind hun intrek bij haar moeder. In december ging Hendrik gewapend met een jachtgeweer in de nabije omgeving van zijn schoonouders. Volgens zijn verklaring hield hij het geweer tegen zijn kin, omdat hij zichzelf van kant wilde maken.
Hendrik verklaarde dat het schot per abuis in de richting van het slachtoffer was afgegaan. De kogelinslagen waren in de woning van zijn schoonouders terug te vinden. Op dat moment zaten de schoonouders samen met de vrouw en haar nieuwe vriend op het balkon. Het Openbaar Ministerie gaf aan dat de verdachte zijn verklaring niet aannemelijk heeft kunnen maken. Zij merkte op dat de verdachte van geluk mocht spreken dat het niet anders is afgelopen, anders zou hij zich moeten verantwoorden terzake moord. De vervolging achtte de verklaring van het slachtoffer en de getuigen wel eensluidend. Zij ondersteunden elkaar en waren ook consistent. Hendrik was na zijn snode daad naar huis gerend en had het jachtgeweer in de directe omgeving van zijn woning gegooid.
Hendrik verklaarde dat hij zijn vrouw en zijn schoonouders wilde laten merken hoe hij zijn leven wilde opofferen aan zijn geliefde, die met een andere man een relatie onderhield. De vervolging nam het de verdachte kwalijk dat hij sluipend naar de woning was gegaan om zijn snode daad uit te voeren. Gelukkig werd de vrouw niet geraakt. De vervolging eiste voor al deze feiten een straf van 5 jaar met aftrek. Advocaat Ansaar Guman zal op de volgende zitting pleiten voor zijn cliënt. Hendrik blijft vooralsnog aangehouden.
Saskia Bandhan
 

error: Kopiëren mag niet!