Pedofiele stiefvader riskeert 5 jaar cel

De openbare aanklager, Reshmi Rathipal, eiste gisteren tegen de 29-jarge stiefvader, Virinder B., een straf van 5 jaar met aftrek wegens het verkrachten van een kind. Op 19 november 2012 misbruikte Virinder zijn 7-jarige stiefdochter. Rathipal gaf in het requisitoir aan dat het kind bij haar verklaring was gebleven. Zij verklaarde zowel tijdens haar verhoor bij de politie als op de zitting dat haar stiefvader haar tot twee keren toe had misbruikt. De vervolging toetste de verklaring van het meisje. Dit kwam overeen met wat zij aan haar moeder en aan de politie had verteld.
Bij de politie gaf het kind demonstratief aan hoe het aan toe was gegaan. Tijdens de daad stuurde haar stiefvader haar broertje weg. Hij beloofde het kind dat hij iets met de moeder zou doen om zijn verdere leven met haar voort te zetten. Ook had hij haar een telefoon beloofd. Na de aangifte werd het meisje verwezen naar de arts. De behandelende arts constateerde onregelmatigheden. Hierna werd het kind naar een gynaecoloog verwezen. Ook daar bleek dat het meisje geen maagd meer is.
De verdachte ontkent het feit steevast. Hierop reageerde de vervolging dat de verdachte niet verplicht was mee te werken aan zijn eigen veroordeling. Vanuit het cellenhuis waren er brieven geschreven aan de moeder om het kind te bewegen een andere verklaring af te leggen. De officier achtte verkrachting niet wettig en overtuigend bewezen en eiste daarvoor vrijspraak. Echter kwam zij wel tot het bewijs dat de stiefvader zich schuldig heeft gemaakt aan het seksueel binnendringen van een minderjarige. Bij de strafeis hield het OM rekening met de ernst van het feit en de omstandigheden. Het blijft ernstig wanneer kinderen slachtoffers worden van zulke feiten.
Advocaat Dwight Praag pleitte voor strafvermindering. Hij kon zich terugvinden wat betreft de verkrachting. Toch zag hij twijfels. Door de vervolging was aangehaald dat er sperma op het ondergoed van het kind was aangetroffen. Echter was niet verder onderzocht van wie het afkomstig was. Kraag hield zich bij het standpunt dat het bewijs in deze zaak marginaal is. Hij verzocht de rechter om af te wijken van de eis en de verdachte een mildere straf te willen opleggen.
In het laatste woord zwoer de verdachte dat hij onschuldig is. Op 14 juni wordt er vonnis geveld.
Saskia Bandhan       

error: Kopiëren mag niet!