Waterberg: “Ontwikkeling binnenland terzijde gelegd”

WaterbergEx-minister en BEP-voorzitter Celsius Waterberg is van mening dat de regering Bouterse/Ameerali onvoldoende beleid richt op de ontwikkeling van het binnenland van Suriname. Zowel projecten geïnitieerd door regering Venetiaan/Sardjoe als de ex-minister van Volksgezondheid gericht op het achterland, zijn ‘on hold’ gezet of helemaal niet uitgevoerd. Ook betreffende het sociaal zekerheidsstelsel heeft de BEP-voorzitter zijn misnoegen gisteren geuit tijdens een persconferentie van het Nieuw Front en BEP.
Waterberg heeft ter onderbouwing van het slechte beleid van regering Bouterse naar het binnenland toe genoemd de vertraging bij de bouw van de twee binnenlandse ziekenhuizen waaronder die van Albina/Marowijne. In het geval van de asfaltering van Afobakaweg en de weg naar Berg en Dal, die niet meer gestuit kon worden, zijn de bushuisjes paars gekleurd. Ook aan de agrarische ontwikkeling wordt bitter weinig gedaan. Daarnaast wachten binnenlandbewoners in extreme gevallen zelfs een jaar lang op hun sociale uitkeringen. “We hebben vijf miljoen dollar van China gehad voor equipement voor het binnenland. Zover ik weet heeft het materiaal het binnenland nooit bereikt. We vragen onszelf af als het onwil van de regering is of als het komt door het gebrek aan ontwikkelingsvisie.”
De ex-minister van Volksgezondheid is ook niet gelukkig over het sociaal zekerheidsstelsel. Onder leiding van president Desi Bouterse is naar zijn mening niets essentieels gedaan. “de minimumloonwet, de AZV-wet en leerplichtwetten hebben De Nationale Assemblee niet bereikt, terwijl de regering straks drie jaar aan de macht is”, zegt Waterberg.
Medeoppositieleider en NPS-voorzitter Gregory Rusland vindt ook dat onvoldoende wordt gedaan om de totale bevolking op een hoger educatieniveau te brengen. Hij noemde het gebrek aan vertrouwen in de leiding van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, het vertrek van ex-minister Raymond Sapoen en de conflicten tussen de presidentiële taskforce onder leiding van Eddy Jozefzoon en minister Shirley Sitaldin van Onderwijs. “Wij kopen schoolboeken voor 8.2 miljoen, terwijl het beter zou zijn als we die 8.2 miljoen hadden gestopt in de ontwikkeling van onze eigen producten. Zodoende is het beter afgestemd op de Surinaamse situatie en komt het onderwijsveld in beweging”, aldus Rusland.

error: Kopiëren mag niet!