Girjasing : ‘VHP zit niet te springen om samen te werken met NDP’

De VHP-parlementariër van Commewijne, Sheilendra Girjasing, zegt dat zijn partij niet staat te springen om een samenwerking met de NDP. Dit zegt hij naar aanleiding van de Sesos-peiling die gehouden is. Volgens de peiling ziet men in 2015 een VHP en NDP regering. Girjasing zegt dat het kiesstelsel van Suriname zodanig is dat het politieke partijen dwingt tot een samenwerking. Echter ziet hij de partij totaal niet samenwerken met de NDP. ‘Wij van de VHP en vooral ik althans, sta niet te springen om samen te werken met de NDP. Het was een heel goed beleid van de voorzitter van het vorige bestuur Ramdien Sardjoe, precies drie jaren terug, om niet samen te werken met de NDP. Zoals de huidige voorzitter van de VHP dat ook zegt, het beleid van de regering is totaal ontspoord. Er is nergens een vooruitgang te merken en er worden zaken beloofd, maar niet gedaan. Corruptie viert hoogtij in het land. En deze regering gaat als de meest corrupte regering van Suriname de geschiedenis in. De VHP kan zich absoluut niet binden met zo een partij’, aldus de mening van Girjasing.
De VHP’er zegt dat de VHP alleen met de politieke partijen kan samenwerken die dezelfde uitgangspunten als de partij hebben en dezelfde doelen nastreven. ‘Wat je bij NDP ziet, is dat ze x zijn, maar y doen. Ze praten a en doen b. Al is deze partij de grootste in de coalitie, met zo een partij valt niet samen te werken’, aldus Girjasing. De voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi, zelf zegt dat hij geen uitspraken kan doen voordat de peiling door het wetenschappelijk bureau van de VHP is geëvalueerd. VHP-topper Sonny Hira zegt in een interview dat de peiling een politieke stunt is. ‘De VHP staat echt niet te springen voor een samenwerking met de NDP, absoluut niet’, besluit Hira.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!