Stiefvader veroordeeld voor seksueel binnendringen 5-jarig meisje

Ronny K. is veroordeeld tot 9 maanden met aftrek ter zake seksueel binnendringen van een kind. Kantonrechter Robby Praag achtte wettig en overtuigend bewezen dat Ronny zijn stiefdochter van 5 jaar seksueel heeft misbruikt. Op de vorige zitting werd de moeder van het 5-jarig meisje gehoord. Zij verklaarde dat Ronny de stiefvader is. Op een dag stuurde de moeder haar dochter om te gaan douchen. Het meisje hield haar moeder voor dat zij pijn had aan haar geslachtsdeel. De moeder schonk er geen aandacht aan en stuurde het meisje naar school. Na school werd het meisje ondervraagd en ze zou toen aan haar moeder verteld hebben dat papa Ronny haar op het bankstel had betast.
Er zijn ook onregelmatigheden geconstateerd door de behandelende arts. De moeder verbleef met de man omdat zij geen onderdak had. Het slachtoffer is thans ondergebracht bij de Stichting voor het Kind. De openbare aanklager, Claudia Bruining, had tegen de verdachte een straf van een jaar en zijn onmiddellijke gevangenneming geëist. De kantonrechter achtte het feit zeer ernstig. Ronny werd tijdens zijn bewaring voorlopig in vrijheid gesteld. Het Openbaar Ministerie achtte de vervolging nodig. Deze zaak werd dan op de rol geplaatst. Ronny heeft kennelijk een maand in voorarrest doorgebracht. Hij werd op de zitting onmiddellijk gevangengenomen. Ronny moet nog bijkans 8 maanden uitzitten.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!