Allereerste culinair festival Taste of Paramaribo

In de periode van 02 tot en met 04 augustus 2013 wordt de allereerste Taste of Paramaribo gehouden op het parkeerterrein van TBL Cinema’s. Taste of Paramaribo is een culinair festival waarvan het concept officieel uit Engeland afkomstig is. Nu wordt door Furlen’s Food dit Culinair festival ook in Suriname geïntroduceerd. Volgens Furgill Plet, CEO van Furlen’s Food, zal het een aangepast concept zijn, dat goed aansluit op de wensen van de Surinaamse bedrijven en consumenten. Middels Taste of Paramaribo worden enerzijds restaurants en bedrijven in de gelegenheid gesteld hun product(en) op speciale manieren (anders dan de normale beurs) aan de consument te brengen. Ook wordt zodoende tegelijkertijd de mogelijkheid gecreëerd om de bestaande of nieuwe producten te promoten. Anderzijds krijgen de bezoekers van dit festival de kans op één plek kennis te maken met de producten die de verschillende bedrijven op speciale wijzen zullen serveren. Zowel voor de bezoekers als de bedrijven bestaat de mogelijkheid om op verschillende (informele) manieren interactief bezig te zijn.
Volgens Plet zullen er naast het lekker eten ook tal van andere activiteiten zijn. Één van deze activiteiten is de Taste Theater. Uniek aan dit festival is ook dat de deelnemers de gelegenheid krijgen de nieuwste producten en nieuwe presentaties van bestaande gerechten te tonen aan het publiek. Bij dit festival wordt van de deelnemer verwacht dat er extra aandacht wordt besteedt aan de presentatie van het gerecht of meerdere producten. In het kader hiervan zullen enkele bedrijven gebruik kunnen maken van Taste Theater. Hierbij krijgen de exposanten de gelegenheid op een speciale plek (theater) hun kunsten te tonen aan het publiek. Ook mag hierbij interactie met de consumenten plaatsvinden.
Een tweede activiteit zal een barbecuecompetitie zijn. Daarnaast zal het publiek gedurende de dagen vergast worden op gevarieerd muziek van de aanwezige deejay. Alle deelnemende restaurants worden ook in de gelegenheid gesteld ter plaatse hun kunsten te tonen, hetzij met de bestaande of met het introduceren van nieuwe gerechten. Verder heeft de organisatie gedacht aan een cocktail corner. De deelnemers die dranken verkopen, kunnen op dit festival ook aan hun trekken komen. Bij dit festival kunnen zij zich opgeven voor de cocktail corner, waar er door verschillende bedrijven en restaurants cocktails gemaakt zullen worden die op aantrekkelijke wijze gepresenteerd en verkocht kunnen worden aan de consumenten. Een ander activiteit is Cupcakes Theater waarbij volgens Plet vooral de liefhebbers van zoetigheid aan hun trekken zullen komen. Diverse cake decorators zullen ter plekke middels decoraties van kleine (en grote) cakes of taarten hun kunsten tonen. Ook hier bestaat de gelegenheid voor interactie met het publiek. Er kan dan gedacht worden aan personen die bijvoorbeeld zelfs hun cupcake willen decoreren tegen betaling.
Plet zegt de er gekozen is voor het parkeerterrein van TBL als locatie, omdat uit de statistieken van TBL blijkt dat zij des weekend tussen de 7.500 en 10.000 mensen krijgen. De organisatie mikt zelf op 20.000 bezoekers. De toegang zal geheel gratis zijn. Volgens Plet kunnen er slechts 38 bedrijven geaccommodeerd worden. Het huurbedrag voor de kleinste stand (18 m²) is US$ 925 en het grootste (44 m²) is US$ 2.200. De bedragen zijn inclusief elektrakosten. De organisatie wil ook een kleine ruimte inrichten voor o.a. de worstverkoper en de chipsverkoper.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!