Moeder ontkent mishandeling in kindermoordzaak

Wandena S. wordt ervan verdacht haar baby te hebben vermoord. Indien dit niet kan worden bewezen, wordt haar ook nog het verwijt gemaakt dat zij haar babydochter zodanig heeft mishandeld aan haar hoofd en rug, waardoor zij het leven heeft gelaten. Volgens het pathologisch rapport vertoonde het babylijkje letsels aan haar hoofd, rug en buik en was er ook een zwelling bij haar linkeroog.
Op de eerdere zittingen waren de schoonouders van Wandena gehoord. Zij verklaarden dat hun schoondochter vaker haar kinderen mishandelde. Een keer was het zelfs zo erg dat zij het oor van de baby met een scheermes had gesneden. De schoonouders vertelden dat zij een scheermes besmeurd met bloed in haar slaapkamer hadden aangetroffen. De openbare aanklager, Roy Elgin, merkte op dat haar echtgenoot aan de rechter had verteld dat zijn vrouw liever een jongen had gewild. Zij heeft echter steeds meisjes gekregen.
De schoonmoeder vertelde dat op de dag van het gebeuren haar schoondochter vroeg wakker was geworden. Ze hielp haar in de keuken.   Achteraf bleek dat de baby overleden was. De politie had zelfs opgemerkt dat de gehele familie heel emotioneel was na het geval, behalve Wandena. Zij huilde niet eens toen de politie daar arriveerde om het ontzielde lichaam van de zuigeling in beslag te nemen. Wandena ontkent de mishandeling met klem. Advocaat Kries Bhoendie staat de verdachte juridisch bij. Op de volgende zitting komt het Openbaar Ministerie met haar strafvoorstel. Wandena blijft in detentie.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!