Mensensmokkelzaak: OM eist gevangenneming van alle 6 verdachten

De openbare aanklager Roy Elgin presenteerde zijn eis in een mensensmokkelzaak, waarbij een 13-jarig meisje geëxploiteerd is tot sekswerkster. In deze zaak staan 6 verdachten terecht, van wie 2 vrouwen. Alle verdachten waren in een eerder stadium voorlopig in vrijheid gesteld. De verdachten worden verweten in de periode van 12 juli tot en met augustus 2011 in het district Brokopondo seksuele handelingen te hebben gepleegd met een 13-jarige.
Tegen de verdachte Andre K. rekwireerde het OM een straf van anderhalf jaar met aftrek. Giovanni hoorde een eist van 2 jaar tegen zich eisen. Rashida L. en Arsinio C. riskeren 2 jaar en 6 maanden straf. Tegen Fabian M. is er 3 jaar geëist en de hoofdverdachte Edelien T. hoorde een straf van 3 jaar en 6 maanden tegen zich eisen. Het meisje was volgens de moeder naar school. Zij is op een dag niet meer terug gekeerd. De moeder vernam naderhand, na ruim twee weken, dat haar dochter is ingezet als sekswerkster op een goudveld. Er werd aangifte gedaan. Door het politioneel onderzoek zijn de verdachten in beeld gekomen. Volgens verklaring van het meisje heeft zij nare situaties meegemaakt. Zij werd onder druk gezet om de handelingen te plegen. Haar werd voorgehouden dat zij als cabaretdanseres  zou werken. Daar aangekomen gaf een vrouw aan dat zij erg lenig is en dat zij liever als sekswerker kon werken. Het OM gelaste tegen elk van de verdachten hun gevangenneming. De verdachten kunnen waarschijnlijk weer in de bak belanden. Op 29 juli komen de advocaten aan de beurt om te pleiten. Geen van de verdachten was aanwezig tijdens de behandeling van de zaak.
Saskia Bandhan    
 

error: Kopiëren mag niet!