Tafeltennisbond brengt internationale scheidsrechterscursus naar Suriname

In februari van 2013 heeft de Internationale Tafeltennisfederatie (ITTF) een trainingcursus voor umpires en referees aangeboden aan Suriname. De voorzitter van de Surinaamse Tafeltennisbond (STTB) vertoefde onlangs in Parijs op het congres van de ITTF en heeft verder invulling gegeven aan de te houden cursus. Deze zal plaatsvinden in september dit jaar. Inhoudelijk wordt de cursus opgesplitst in een umpires- en scheidsrechtersgedeelte gedurende 6 dagen over een tijdsbestek van 8 uren. Gezien het verschil tussen umpire- en refereeactiviteiten zal voor elk 3 dagen worden uitgetrokken met een examen erna. De STTB zal inkomen met de accommodatie en voeding van de expert.
Uit onderzoek is gebleken dat er in de laatste jaren fondsen beschikbaar zijn gesteld door de ITTF, waarvan men geen gebruik heeft gemaakt voor implementeren van projecten in vergelijking met andere landen die een budget van ongeveer US$ 1.000.000 hebben gehad. Op basis van deze inzichten heeft de development officer Ortega van de ITTF, de STTB twee projecten uit het Olympic Solidariteitsfonds aangeboden, waarvan  zij eentje mag gaan implementeren. Hij gaf aan dat de kans op goedkeuring groot is dat SOC het project goedkeurt. De twee te implementeren projecten zijn ‘Technical course for coaches’ en ‘Development of the national sports structure’. De technical course kent een grand van ongeveer US$ 12.000 en de andere een grand van tussen de US$ 30.000 en US$ 45.000 met een duur van 6 maanden. Gezien het feit dat Suriname volgens de officer nooit ertoe is overgegaan zulke projectvoorstellen in te dienen, is het beroep gedaan zo gauw als mogelijk het project in te dienen zodat het land volledig in aanmerking mag komen met kleding en materiaal erbij. Het is wel van belang dat de nadruk wordt gelegd op de participatie van het vrouwelijk geslacht en mensen met lichamelijke beperkingen.
Op het Congres is Adham Sharara herkozen als president van de ITTF. In Parijs worden momenteel ook de Wereldkampioenschappen Tafeltennis gespeeld. De komende activiteiten van de STTB die in het verschiet liggen zijn in augustus 2013 de Latijns-Amerikaanse kampioenschappen U-11 en U-13 in Guyana, in september de Frans-Guyana cadett kampioenschappen U-11 en U-13 en  in september 2013 de Latin America senior championships op St. Lucia.

error: Kopiëren mag niet!