De Schakel en Yellow Birds winnen in Eersteklasse

De ploeg van De Schakel en Yellow Birds hebben woensdagavond bij de voortzetting van de Eersteklasse competitie van de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA) een overwinning geboekt. De Schakel won met 66-61 van De Arend, na een 31-32 achterstand bij rust. Duncan Elburg werd de topscorer bij De Arend met 19 punten, voor De Schakel hadden Jafari Perrevoort en Elray Ritfeld elk 12 punten. De speler Joe Forster van De Schakel werd gediskwalificeerd. Yellow Birds won na een 29-26 ruststand met 60-52 van CLD. Bij Yellow Birds werd Floyd Anches de topscorer met 22 punten, voor CLD hadden Bart van de Heide en Jerry Geffery elk 11 punten.
In de jongens aspirantenklasse won CLD met 83-54 van Panthers, na een 44-34 ruststand. Jason Nijman werd de topscorer bij CLD met 26 punten, Andrico Waalwijk bij Panthers met 21 punten. Rialto verloor met een monsterscore van Yellow Birds. Na een 12-90 ruststand won Yellow Birds met 16-124. Asante Landbrug van Yellow Birds werd de topscorer met 36 punten. Alonzo Tjon A Len had er 6 punten bij Rialto. De wedstrijd werd in de 4de quarter met nog 8.49 minuten te gaan afgefloten, omdat Rialto geen spelers meer had.