16 jaar geëist tegen echtgenoot wegens moord

Balie B. hoorde gisteren 16 jaar cel tegen zich eisen wegens moord met voorbedachten rade van zijn vrouw, Djanwani Ramsingh. De openbare aanklager, Duncan Nahoe, achtte het bewijs geleverd voor moord met voorbedachten rade. Balie heeft zijn vrouw op 9 november 2012 opzettelijk en met voorbedachten rade van het leven beroofd. Dit drama deed zich voor aan de Twee Kinderenweg. Na de snode daad trachtte de man middels verhanging zich van kant te maken, hetgeen niet lukte. Balie liet zijn vrouw, die volgens verklaringen haar intrek had genomen bij een andere man, uitnodigen. De kinderen deelden hun moeder telefonisch mee dat hun vader ziek was en dat hij haar wilde spreken.
Op 9 november ging het latere slachtoffer naar de woning van haar man, alwaar hij samen met haar twee dochters vertoefde. En van de dochters is 18 en de andere is 15 jaar oud. Een van hen verklaarde bij de politie dat zij luide muziek hoorde. Toen zij thuiskwam, zag zij dat hun ouders aan het dansen waren. Naderhand hoorden de dochters hun naam roepen en toen zij terugkeerden naar de woning zagen zij hun vader met een touw naar buiten gaan. Hij probeerde zich van kant te maken. De dochters haalden de buren erbij en de man werd belet de daad te plegen.
Uit het obductierapport blijkt dat de man de vrouw 15 messteken, 7 in de halsstreek, 5 op de borststreek en 3 op haar rug, had toegebracht. Als gevolg van bloedverlies kwam zij te overlijden. Balie geeft het feit volmondig toe. Volgens hem waren ze blij dat zij weer bij elkaar waren. De vrouw deed echter het voorstel dat ook haar nieuwe vriend samen met haar in hetzelfde huis zou komen blijven. De man werd hierom boos en bracht de vrouw de steken toe. Het Openbaar Ministerie hield rekening met de verdachte en eiste 16 jaar met aftrek.
Advocaat Irvin Kanhai concludeerde dat de conclusie van de psychiater tegenstrijdig is. Hij verzocht de rechter om voorbij te willen gaan aan de conclusie van de deskundige, waarbij hij stelt dat de verdachte volledig toerekeningsvatbaar is. Kanhai stelde dat de rechter op basis van de weerbaarheid van de verdachte moest beslissen. Hij haalde de zaak van Patrick Peneux aan, waarbij de rechter van 8 jaar was gegaan naar 1 jaar. Volgens Kanhai was de verdachte niet met voorbedachten rade te werk gegaan. Hij wilde het juist goedmaken met zijn vrouw. Maar toen zij met het absurde voorstel kwam, handelde hij in een opwelling. De verdediging verzocht de rechter om een zodanige staf te willen opleggen dat de verdachte binnenkort naar huis mag. Op 3 juni wordt de tweede beurt gehouden. Balie blijft aangehouden.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!