Man nept cambio voor ruim SRD 20.000

Via videobeelden heeft men deze man in beeld kunnen brengen als verdachte (foto: KPS)
Via videobeelden heeft men deze man in beeld kunnen brengen als verdachte (foto: KPS)
Op dinsdag 7 mei is een man naar een cambio gegaan om USD 6.300 om te zetten in Surinaamse dollar. Volgens de koers van die dag moest de man SRD 20.916 ontvangen hetgeen ook is gebeurd. Terwijl de man nog in de zaak was vond hij dat de wisselkoers te laag was en dat hij zijn dollars terug wilde hebben. De kassierster gaf hem zijn dollars terug nadat hij haar het bedrag in Srd. terug had gegeven. De man bleef dralen in de zaak waarna hij weer zij dat hij de Amerikaanse dollars tegen dezelfde koers wilde omzetten in Srd. Hij gaf de stapeltje met Usd. terug aan de kassierster en die gaf hem de tegenwaarde in SRD, zijnde 20.916. Aan het einde van haar dienst kwam de kassierster tot de ontdekking dat zij een kas te kort had van SRD 20.385. Intern onderzoek bracht naar voren dat de man bij de laatste keer dat hij zijn stapeltje USD aan de kassierster had gegeven hij slechts boven op het stapeltje een biljet van USD 100 had gezet en daaronder alleen maar biljetten van USD 1. Toen de kassierster het geldstapeltje via de machine telde is het haar niet opgevallen dat er maar een biljet van USD 100 tot dat stapeltje behoorde. De machine geeft namelijk alleen het aantal biljetten aan. Door deze listige kunstgreep heeft de man de zaak voor SRD 20.385 benadeeld. Als iemand weet wie deze verdachte is wordt gevraagd deze informatie door te spelen aan de recherche van het bureau Nieuwe-haven.

error: Kopiëren mag niet!