Komende dagen weer veel nattigheid

De Intertropische Convergentiezone(ITCZ) is momenteel erg actief. ‘De ITCZ bevindt zich boven Suriname en is zeer actief. Daarnaast kent het een verhoogde activering door een hoogtestoring in de bovenlucht’, legt meteoroloog Truus Warsodikromo uit. Die zorgt dat de ITCZ in activiteit blijft toenemen. De weersverwachting voor deze week is dat het nogal vochtig blijft met tussendoor wat opklaringen. De verwachting is dat er veel neerslag en bewolking zal zijn. De kans op onweersbuien in de middag is ook groot; het kan ook gepaard gaan met harde windstoten. Volgens Warsodikromo zitten wij in de grote regentijd tot ongeveer midden augustus. ‘Echter wil het niet betekenen dat nu wij in de grote regentijd zitten, wij continu neerslag zullen hebben.’
Met de statistieken in de hand valt duidelijk af te lezen dat de meeste neerslag in het kustgebied is gevallen. Paramaribo, en in het bijzonder Paramaribo-Noord, kan daarover meepraten. Straten, huizen en erven zitten al dagen onder water. In sommige gebieden staat het water zo hoog dat de straat en de goot niet meer van elkaar te onderscheiden zijn.  Erbarmelijke situaties waar het erf en een deel van de woning onder water staan, komen in ons land nog al te vaak voor. Alles wat te maken heeft met hygiëne en gezonde leefregels wordt overboord gegooid. Elke gedupeerde burger weet te vertellen dat het slecht gevoerde overheidsbeleid debet is aan deze wanhopige situatie. Juist wanneer het regent, komt men tot de ontdekking dat de pompgemalen het niet doen en defect zijn.

error: Kopiëren mag niet!