BDO Accountants & Advisors doneert computers aan doelgroep Quota International of Suriname

BDO_Accountants_doneertQuota International of Suriname bracht op 25 april een bezoek aan ‘Stichting voor het Kind’ waar kinderen die slachtoffer zijn geweest van  seksueel misbruik en/of lichamelijke mishandeling, worden verzorgd. De stichting wordt gefinancierd door subsidies van de overheid en donaties van derden om haar werk voort te kunnen zetten. Hierdoor heeft de stichting geen mogelijkheid om luxe goederen aan te schaffen, terzijde latende dat de stichting bedreigd is met sluiting vanwege een groot tekort aan middelen. Quota is de mening toegedaan, dat ook deze minderbedeelde kinderen de ontwikkelingen in de wereld niet onthouden mogen worden en probeert tekortkomingen dan ook zoveel mogelijk op te heffen.
Bij het bezoek aan de stichting werd duidelijk dat de 23 kinderen weinig toegang hebben tot computers en computeronderwijs, terwijl werken met computers de algemene ontwikkeling van de kinderen bevordert en hun de mogelijkheid biedt om hun schoolwerk adequaat te  doen. Ook kreeg Quota mee dat de administratie die de ontwikkelingen van deze kinderen monitoort geen beschikking  heeft over een computer.
Nadat Quota een verzoek had ingediend bij BDO, was dit bedrijf direct bereid 4 computers te doneren ten behoeve van de kinderen en de administratie van ‘Stichting voor het kind’, zodat ook deze kinderen in de gelegenheid gesteld worden om aanvullend op hun algemene ontwikkeling en huiswerk met behulp van computers ook – in groepen – computeronderwijs te  volgen. De computers zijn op woensdag 8 mei overhandigd.
Quota faciliteert daarnaast ook wekelijks muziek- en schilderlessen voor de kinderen, verzorgd door Herman Snijders en Rinaldo Klas, waardoor de kinderen in de gelegenheid gesteld worden om op regelmatige basis expressief bezig te zijn.

error: Kopiëren mag niet!