Sores overhandigt miniatuur Lalla Rookh aan dc Saramacca

IF Op 26 april 2013 heeft Lando Ramdin namens de Sociëteit Republiek Suriname (Sores) een miniatuur van de Lalla Rookh zeilboot overhandigd aan de districtscommissaris van Saramacca. Dit vond plaats in het kader van de viering van 140 jaar Hindoestaanse immigratie in Suriname. Ramdin deelt mede dat in dit zeilschip de eerste 399 Hindoestaanse immigranten als contractanten uit de toenmalige Brits Indië naar Suriname kwamen. De Lalla Rookh is het symbool geworden van de Hindoestaanse immigratie in Suriname.
Ramdin zegt verder dat Sores tal van activiteiten heeft gepland in verband met dit heugelijk feit. Voor 3 mei 2013 staat een culturele show op het programma. De districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, bedankte Sores voor de miniatuur die aan hem is overhandigd. Verder ook voor de tijd en moeite voor het organiseren van culturele activiteiten rondom de viering van 140 jaar Hindoestaanse immigratie. Hij hield Ramdin voor dat Saramacca in  samenwerking met verschillende organisaties ook een tweedaags programma heeft samengesteld en wel voor 4 en 5 juni 2013.
Saramacca heeft in verband met deze bijzondere dag op het programma staan een landbouwtentoonstelling, een worstelwedstrijd, een cook-out, een botenrace, sportactiviteiten, baithak gana en optredens van muziekformaties.

error: Kopiëren mag niet!