Allereerste Hindi popcontest in Suriname Ra – Ni Entertainment geeft officiële kick-off ‘Viering 140 jaar Hindoestaanse Immigratie’

Ra – Ni Entertainment organiseert op vrijdag 24 mei 2013, in het kader van 140 jaar Hindoestaanse Immigratie. Volgns de organisatie is dit het allereerste Hindi-Pop Componistenfestival in Suriname. Lokale tekstdichters en componisten zijn sinds vorig jaar opgeroepen en in de gelegenheid gesteld om één of meerdere composities op te sturen. Van de inzendingen zijn er nu 12 uitgekozen voor de finaleronde die op vrijdag 24 mei wordt gehouden in het Flamboyant Park. De bedoeling van de Hindi-pop finale is om de creativiteit onder de Surinaams – Hindoestaanse artiesten te helpen bevorderen.
‘De Surinaams – Hindoestaanse muziekwereld loopt ver achter in vergelijking met Trinidad en Guyana. Hier wordt nog te veel gekopieerd van Bollywood, terwijl de Trinidadianen met hun eigen composities al vele wereldhits hebben gescoord. Dit is dan ook de reden dat er nu – voor het eerst – een Hindi popcontest, met uitsluitend lokale composities, in Suriname wordt georganiseerd, speciaal in het kader van 140 jaar Hindoestaanse Immigratie. De initiatiefnemers, Dinesh Malhoe van Ra – Ni Entertainment en Riaz Ahmadali van het Yaadgaar Orchestra, zijn al ruim 1,5 jaar bezig met alle voorbereidingen en na een heel stroef begin kunnen nu eindelijk de eerste 12 composities op het podium worden gepresenteerd. Hierbij zal een groep van juryleden bestaande uit 7 ervaren exponenten van Suriname, samen met 1 bekende Bollywood-zanger uit India en 1 bekende Hindoestaanse zanger uit Nederland, hun oordeel moeten vellen over deze composities en daaruit de top 3 bepalen.
De composities zullen vooraf via de radio en televisie worden gepresenteerd aan de gemeenschap. De Bollywood-zanger Babul Supriyo en de bekende zanger Shahied Wagidhosain uit Nederland zijn uitgenodigd door de hoofdsponsor Rajesh Sewcharan Holding, om ook zitting te nemen in de jury.  Deze 2 buitenlandse artiesten zullen op deze avond ook een gastoptreden verzorgen. De begeleiding is in handen van het Yaadgaar Orchestra o.l.v. maestro Riaz Ahmadali. De volgende personen staan met hun compositie in de finale: Toefail Alibaks, Fariz Barsatie, Sachin Bhikharie, Priya Jewan, Radjinder Lakhichand, Arnold Malahe, Viresh Oedietram, Kris Ramjas, Satish Sewgobind en Jan Soebhag. De bedoeling is dat met medewerking van de dc van Nickerie en het bedrijfsleven, dit project op zondag 26 mei zal worden aangeboden aan de Nickeriaanse gemeenschap, mede in het kader van 140 jaar Hindoestaanse Immigratie.
 

error: Kopiëren mag niet!