Fiso-reeks brandweer al 1 jaar bij rechter

De Brandweerbond ligt nog steeds met de regering overhoop over het Fiso-salaris. De bond heeft in de onderhandelingen die sinds vorig jaar werden gevoerd, nog steeds geen overeenstemming weten te bereiken met  de overheid over de wijze waarop het Korps Brandweer moet worden ingepast in de Fiso-loonreeks. Het Onderhandelingsorgaan van de Overheid (OO) had in eerste instantie wel zijn goedkeuring gegeven aan het voorstel over de wijze van inpassing. Toen dit naar de raad van ministers werd gestuurd, werd het van de tafel geveegd door de  vicepresident. De bond begon een wekenlange staking om de juiste inpassing gedaan te krijgen. De regering daagde de stakende bond voor de rechter om het gelijk aan haar zijde te krijgen.
Het dispuut ligt sinds april 2012 bij de rechter. De magistraat heeft nog geen vonnis geveld. Het is een over en weer uitwisselen van informatie aan de groene tafel. “Het duurt inderdaad al een poos”, bevestigt bondsvoorzitter John Seedorf. Hij zegt dat de vakorganisatie in deze zaak toont veel geduld en begrip te hebben. “Men moet ons dan niet kwalijk nemen als we acties gaan voeren.” De kwestie van de Fiso-reeks is gisteren besproken in het reguliere overleg dat de bond met de brandweercommandant Cecil Waal heeft. Seedorf zegt dat het niet ligt aan Waal dat deze zaak nog niet afgehandeld wordt.
Waal en Juspol-minister Edward Belfort  hebben geen moeite met de  Fiso-inpassing zoals de bond had voorgesteld en zoals eerder met het onderhandelingsteam was overeengekomen. De kwestie blijft vaststeken bij de vicepresident die geen goedkeuring wenst te geven aan deze Fiso-reeks, zegt Seedorf. ‘We hopen niet dat het een ‘kajana granman’ wordt, anders zal men weer zeggen dat de Brandweerbond steeds naar het actiemiddel grijpt.’
 

error: Kopiëren mag niet!